Regulament

Se recomanda, pe langa citirea acestui regulament, citirea regulamentului general infoarena.

Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament pe parcursul desfasurarii concursului. Daca apar prevederi noi sau daca anumite prevederi ale regulamentului sunt modificate sau eliminate, atunci acestea vor fi anuntate pe site-ul concursului. Orice modificare a regulamentului va intra in vigoare, in functie de situatie, fie din momentul publicarii ei, fie dupa incheierea rundei aflate in desfasurare. In momentul anuntarii modificarii va fi precizat si momentul din care aceasta intra in vigoare.

Dreptul de participare

Persoanele care fac parte din echipa infoarena nu au dreptul de a participa la Infoarena Monthly 2012. De asemenea, orice concurent care are un comportament considerat inadecvat fata de echipa infoarena sau fata de alti concurenti va fi descalificat. Membrii din afara echipei care vor propune probleme pot participa la rundele unde nu vor fi implicati in organizare. In cazul in care dupa cele 12 runde se vor afla pe una dintre primele pozitii in clasamentul general, ei vor fi eligibili pentru premii.

Inscriere

Tot ce trebuie sa faceti pentru a participa la concursul Infoarena Monthly 2012 este sa aveti un cont pe infoarena. Inregistrarea se poate face pe site-ul infoarena. Acelasi cont va fi folosit pentru a accesa forum-ul.

Runde

Vor exista 12 runde online, iar în urma lor se va stabili clasamentul general cumulând punctajele concurentilor. Premiile si diplomele vor fi acordate in functie de pozitiile ocupate in clasamentul general.

Intrebari

In prima ora vor putea fi formulate eventualele intrebari, pe forum, in topicurile special create. Orice intrebare pusa in alt mod (primita ca personal message, pe mail, etc.) va fi ignorata. Raspunsuri vor fi oferite doar la intrebarile puse in prima ora . Intrebarile trebuie formulate astfel incat sa se poate raspunda cu DA sau NU. In caz contrar sau in cazul in care raspunsul se afla in textul problemei se va raspunde cu NO COMMENT. Nu vor exista exceptii de la aceste reguli. Daca echipa va considera ca raspunsul la o anumita intrebare este de interes general si clarifica anumite aspecte, atunci se va face un anunt general prin intermediul forumului.

Trimiterea solutiilor

Trimiterea solutiilor se va face prin intermediul interfetei site-ului infoarena.
Odata autentificati cu contul vostru, veti putea submita solutiile direct de pe paginile problemelor sau folosind link-ul "Trimite solutii".

Evaluare

Evaluarea solutiilor (mai multe detalii aici) trimise se face in timp real, insa punctajele nu vor fi facute publice decat la incheirea rundei de concurs. Veti putea vizualiza pozitia ocupata in clasament dupa terminarea rundei in rubrica Clasament.

Se recomanda sa instalati pe calculatorul vostru aceleasi versiuni de compilatoare ca cele specificate la link-ul de mai sus. Echipa infoarena nu este responsabila pentru diferentele intre versiuni de compilatoare si nu va efectua reevaluari in astfel de cazuri.

Contestatii

Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a reevalua orice problema in situatia in care se detecteaza erori in teste sau in programul de verificare dupa evaluare. Cum testele problemelor nu vor fi facute publice, posibilitatile de a contesta sunt limitate. Pentru a asigura o evaluarea corecta, echipa infoarena va garanteaza ca va testa intens toate problemele inainte de concurs si ca va verifica corectitudinea procesului de evaluare dupa terminare. In caz ca totusi aveti o contestatie, aceasta trebuie trimisa pe mail la adresa andrei.grigorean at gmail.com in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor rundei curente pe site. Ele vor fi rezolvate in termen de maxim 5 zile, iar dupa rezolvarea lor rezultatele vor fi declarate finale.

Solutii

La scurt timp dupa terminarea evaluarii se va publica un articol cu solutiile pentru problemele rundei respective. Testele utilizate pentru evaluare nu vor fi facute publice.

Transferul problemelor

Problemele vor fi mutate dupa evaluare in Arhiva de probleme infoarena, avand astfel la dispozitie un evaluator 24 din 24 si posiblitatea de a finisa solutiile la problemele nerezolvate in timpul concursului.

Trisare

Infoarena Monthly 2012 este un concurs individual, asadar orice tentativa de colaborare va aduce descalificarea celor implicati. Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a verifica sursele concurentilor, iar in caz ca se descopera surse aproximativ identice, concurentii respectivi vor fi descalificati din concurs. Aceeasi masura va fi aplicata si celor care concureaza sub un alt nume decat cel adevarat. In cazul unui atac asupra sistemului de evaluare sau asupra paginilor infoarena utilizatorul vinovat va fi descalificat din concurs, iar contul sau infoarena va fi suspendat definitiv. Echipa infoarena mai poate stabili si alte masuri de pedepsire in alte situatii, in functie de gravitatea prejudiciilor cauzate.