Formatul concursului

Infoarena Monthly se desfasoara pe perioada unui an si consta din 12 runde. Exista o singura grupa valorica si poate participa orice membru infoarena. La sfarsitul celor 12 runde se va face un clasament final adunand punctajele obtinute de concurenti pe parcursul anului. Primii clasati vor primii premii si diplome.

Formatul unei runde

Fiecare runda va consta din 3-5 probleme de dificultate redusa spre medie si va dura 2 ore si 30 de minute. Spre deosebire de toate celelalte concursuri organizate de noi pana acum, Infoarena Monthly nu va folosi sistemul de punctare practicat la olimpiadele de informatica. Regulile dupa care se vor acorda punctajele sunt:

 • Vor fi luate in calcul doar acele probleme care au fost rezolvate integral de catre concurenti.
 • Pentru a stabili daca o problema a fost rezolvata de un concurent se va considera doar ultima sursa trimisa de acesta la problema respectiva.
 • Punctajul acordat pentru o problema rezolvata se va stabili dupa urmatoarea formula: max(50, 100 - 3 * (numar_de_submisii - 1) - (minute / 2)), unde numar_de_submisii va reprezenta numarul total de surse trimise la problema respectiva de catre concurent, iar minute perioada scursa de la inceputul rundei pana la momentul submisiei finale. Altfel spus se va acorda o penalizare de 3 puncte pentru fiecare sursa submitata in plus si o penalizare de 1 punct pentru fiecare 2 minute scurse.
 • Clasamentul pentru o runda se va stabili insumand punctajele obtinute pe fiecare problema

FAQ

 1. Q: Daca nu posed foarte multe cunostinte in domeniu, are rost sa particip la acest concurs?
  A: Da, la fiecare runda va fi cel putin o problema care necesita doar cunostinte minime de limbaj.
 2. Q: Avand in vedere asemanarile dintre Infoarena Monthly si concursurile de pe Codeforces/TopCoder, vor exista preteste?
  A: Nu, in schimb fiecare problema va avea detailed feedback pe 3-4 teste.
 3. Q: Problemele vor fi afisate in ordinea dificultatii?
  A: Nu, problemele vor fi sortate in ordine alfabetica.