Algoritmiada 2013

ada_s
Ada-Mihaela Solcan
25 noiembrie 2012

Infoarena revine cu cea de-a cincea ediţie a concursului Algoritmiada . Algoritmiada este un concurs unic în România care reuneşte pasionaţi de informatică de toate vârstele, începând cu elevi de gimnaziu şi până la persoane care au terminat de mulţi ani facultatea. Participanţii sunt împărţiti în patru grupe : clasele 5-9, clasa a 10-a, clasele 11-12 si Open. Concursul se desfăşoară anual sub forma a 3-4 runde de calificare online, iar primii clasaţi sunt la invitaţi să participe la finala onsite. În paralel cu finala onsite se desfăşoară şi o variantă online a finalei pentru cei care nu au reuşit să se califice.

Algoritmiada este seria de concursuri infoarena care a impresionat nu doar prin calitatea problemelor, dar şi prin organizarea ireproşabilă a rundelor. Acest fapt se datorează unei echipe tehnice şi ştiinţifice extrem de valoroase din punct de vedere academic. Şi în acest an coordonatorii ştiinţifici ai fiecărei runde vor fi foşti olimpici internaţionali sau membrii ai lotului naţional de informatică. Finala Algoritmiada este considerată cel mai important concurs naţional din România, iar acest statut i-a adus colaborări cu diverşi sponsori.

Ediţiile din anii trecuţi

Prima ediţie a concursului Algoritmiada s-a desfăşurat în 2009. La concurs puteau participa atât elevi, cât şi studenţi, fiind primul concurs naţional de acest tip. Au existat 3 runde de calificare, iar cei mai buni concurenţi au fost invitaţi la finala ce s-a desfăşurat la Braşov.

La ediţia din 2010 concurenţii au avut 4 runde de calificare, iar cei cu cele mai bune rezultate au participat la finala de la Iasi. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Amazon România şi Adobe România.

Începând cu anul 2011, la cea de a treia ediţie, categoria "studenţi" a fost înlocuită cu "open", astfel la concurs putând participa oricine, indiferent de vârstă. Runda finală a acestei ediţii s-a desfăşurat în Timişoara. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Google şi Adobe România.

Anul trecut, Algoritmiada a fost realizată în parteneriat cu Adobe România, Reea, Ixia, uberVU şi MB Telecom. Câştigătorii rundei finale de la Târgu Mureş au fost : Rares Buhai (clasele 5-9), Daniel Constantin Anghel (clasa a 10-a), Gavrila Vlad (clasele 11-12) şi Mugurel-Ionut Andreica (open).

Prima runda Algoritmiada 2013

Prima rundă a ediţiei de anul acesta a concursului Algoritmiada va avea loc pe 8 decembrie 2012. Concursul o să urmeze formatul ediţiei de anul trecut, având patru grupe valorice: clasele 5-9, clasa a 10-a, clasele 11-12 şi open. Participanţii vor avea la dispoziţie 4-5 ore pentru a rezolva 3-4 probleme de natură algoritmică. Aceasta este una din rundele cu rol de calificare pentru finală, aşa că participă şi dovedeşte-ţi talentul şi cunoştiinţele!

Categorii:
remote content