Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2020-01-25 12:50:14.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

"Adolescent Grigore Moisil" International Programming Contest

xtreme77
Patrick Sava
25 ianuarie 2020

Da, povestea continua! Da, pentru cea de-a sasea oara!

De data aceasta, postul nu va fi la fel de lung ca de obicei pentru ca suntem in plina organizare si inca mai sunt de pus la punct multe detalii relevante atat pentru noi, cat si pentru voi.

Totusi, toate informatiile de pe site-ul oficial trebuie tratate ca atare (https://agm-contest.com/).

Au trecut cinci editii ale Concursului (acum International) de Informatica "Adolescent Grigore Moisil", care dintr-un punct (sper eu cat se poate de obiectiv) de vedere au atins un nivel calitativ cel putin similar cu nivelul asteptarilor publicului nostru. Deja, acest proiect pentru mine si multi dintre noi nu mai inseamna un simplu concurs, ci dovada ca se poate!

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu povestea din spatele acestui proiect, am sa incerc sa rezum in cateva propozitii cine suntem, de unde am pornit, cum am pornit si la urma urmei, unde vrem sa ajungem.

In perioada 2013-2016 am fost elev al Colegiului National "Spiru Haret" din Bucuresti. Pana acum, un aspect nu foarte relevant al povestii, dar totusi edificator.

Sunt o gramada de persoane de pe aceasta platforma care concureaza la Olimpiada de Informatica si au avut, au si vor avea cu siguranta rezultate mult mai bune decat am avut eu in perioada petrecuta ca elev. Totusi, am considerat mereu ca acest fenomen (in speta, "competitive programming") nu se rezuma numai la a avea rezultate (chiar daca acestea au o deosebita valoare in eticheta profesionala pe care fiecare dintre noi o avem). Mereu am separat lucrurile si am privit toata aceasta aventura traita de-a lungul concursurilor si olimpiadelor ca pe un prilej de a ma dezvolta din punct de vedere profesional in aceeasi masura ca unul de a evolua pe plan social. Networking. Da, networking. Cam de aici a pornit si povestea A.G.M.

In 2015, a existat practic un concurs de proiecte pe stilul "YouthBank". Actually, cam asa se si numea (in prezent, nu imi este foarte clar daca inca mai exista in Romania). Pe scurt, tu veneai cu o idee pe care voiai sa o pui in aplicare, dar aveai nevoie de fonduri pentru acest lucru si tocmai de aceea scriai planul proiectului, la pachet cu bugetul si multe alte documente necesare si trimiteai o aplicatie in speranta ca ideea ta va fi aleasa pentru a fi finantata. Well, au fost si ceva interviuri dupa etapa asta, dar aici deja "mingea era in terenul tau" --- in functie de cat de convingator erai, sigur, puteai primi aceasta finantare.

Ceruseram o suma de genul 3000 de lei, dar am primit doar 1200 de lei. Doar atat si doar cu atat am si tinut prima editie a A.G.M. Eram eu, impreuna cu conducerea liceului (de mentionat entuziasmul si suportul doamnei Petronia Dumitrescu) si o echipa restransa de voluntari (elevi ai C.N.S.H.B).

Am format mai apoi o comisie stiintifica, in care toti membrii erau persoane cunoscute numai si numai prin intermediul olimpiadei. Aveam si am un respect enorm pentru ei, infinit. Pe deasupra, eram uluit de cum dam nastere a ceva ce si acum exista (si va promit eu ca povestea va merge mai departe!).

Astazi, din actorii principali ai povestii care a inceput in 2015, mai joaca in afara de mine: Petronia Dumitrescu, george_stelianChichirim George george_stelian , piroComisia piro si PlayLikeNeverB4George Marcus PlayLikeNeverB4. Daca acesta ar fi fost un discurs tinut in fata dumneavoastra, v-as fi cerut sa ii aplaudati! Dar nu cred ca este o problema, probabil multi dintre cei care citesc acum acest post, vor avea ocazia de a o face la runda finala!

Comisia organizatorica nu este complet definitivata, dar stim ca anul acesta avem o premiera: cineva care a avut rezultate bune si foarte bune la olimpiada este "sacrificat" pentru a se implica in partea de organizare a concursului. A sunat dramatic, nu? Poate chiar tragic? Nici pe departe. A sunat grozav, pentru ca usureluflorianUsurelu Florian-Robert usureluflorian se descurca de minune in rolul in care a fost "instalat" si sunt convins ca spusele mele urmeaza a fi confirmate si de fapte de-a lungul acestei editii (si desigur, nu numai).

Comisia stiintifica...hmm, vladm98Munteanu Vlad vladm98 este ca anul acesta bagam cod, dar nu o mai facem si overnight? mihneacazCazacu Mihnea mihneacaz, Alex Postu? geniucosOncescu Costin geniucos scuze ca am propus problema ta fara sa te anuntam. Haha, it's been a funny story here.

Actorii din scena de mai sus impreuna cu Ionut Vio, cosmin79Carabet Cosmin Andrei cosmin79, Alex18maiAlex Enache Alex18mai, Eman98Ghinea Mihail Emanuel Eman98, Stefan Radu, LucaSeriSeritan Luca LucaSeri, bogdan10bosBogdan Sitaru bogdan10bos, Mihai22eMihai Ionut Enache Mihai22e si

User inexistent.
alcatuiesc comisia stiintifica si tehnica. An endless round of applause for all of them

Acestea fiind spuse, 3, 2, 1 .... start! Ne vedem pe 8 februarie!

Categorii: