Comisia (piro)

piro
Vezi solutiile trimise
NumeComisia
Contpiro
Rating459
StatutUtilizator normal
Forumtrimite mesaj privat, vezi activitate

Despre mine

Salut! Ma numesc PIRO si sunt intr-a XII-a la Colegiul National de Smecherie "Tudor Vianu" Bucuresti.
In timpul liber im-i place sa beau din pet si s-a lucrez probleme la informatica. Sunt un mare fan Sorin Olimpicool si un adept a-l invataturilor sale.
Pe langa info, pet, foc si manele ma pot lauda cu o vasta experienta in domeniul literar.

Aveti mai jos un extras din epopeea piromana:

Intr-un luminis arzand petul piere
Umbra rece asterne un dor de cant
Aud un urlet lung pe paliere
Pe umarul gol ma bate un vant
Lasandu-ma nemuritor si rece,
In chiot pe altii petul va petrece...

Iar pentru ca anul acesta voi sustine proba de Bacloret va propun o scurta incursiune in domeniul comentariilor literare:

Se poate observa ca strofa este alcatuita din sase versuri ce poseda o incarcatura sufleteasca profunda si o frumusete stilistica exemplara ce poseda rima incrucisata. Eul liric isi releva complexitatea intelectuala prin viziunile sale de mare profunzime filozofica. El este marcat in text prin pronumele de persoana intai "ma". Primul vers debuteaza intr-un cadru luminos marcat de motivul focului. Alcoolul, prin prisma petului, este generatorul experientei eului liric. Lichidul de foc este aici asemuit cu discul solar, fapt sugerat de imaginea artistica vizuala "luminis arzand". Acesta "piere" deoarece se afla la zenit, simbol literar intalnit si in opera "Joc secund" de Ion Barbu. O serie de epitete ("piere","umbra rece") introduc o versiune sumbra a realitatii lipsite de existenta acestui soare in stare lichida. Constructia "urlet lung" sugereaza tristetea eului liric la pierderea motorului experientei lirice. Transcederea catre lumea intunecata depaseste marginile fizicului, produce insasi decesul luminii in sufletul omului. Dezechilibrul se rasfrange in insasi esenta materiala, in goliciunea desarta a trupului, fapt sugerat de epitetul "umar gol". Fiinta este strabatuta de fiorul noptii, al amaraciunii pierderii prin motivul mortii astrale.
Epitetul "nemuritor" acuza o existenta traita in planul oniric care alaturi de "rece" exprima dezgustul pentru vietuirea rudimentara. Sfarsitul strofei denota tristetea eului condamnat la o existenta desarta prin lipsa esentei care ii lumineaza intelectul. Amaraciunea este marcata prin punctele de suspensie. Ultimul vers are de asemenea rolul de a stabili o ciclicitate in experienta traita. Pronumele "altii" sugereaza continuitatea trairii prin prisma celor initiati in transcederea planului fizic si carora le este intrezarita aievea o existenta sumbra prin paralela cu trairea eului.

Va propun acum sa comentam urmatorul citat:

„Ţiganca aia plină de negi e atât de proastă încât se scobeşte în nas, dă pe pereţi şi ţipă că sunt microfoanele SRI‟ - Corneliu Vadim Tudor

Ideile principale ale fragmentului sunt, in ordine:

1. Interlocutoarea tribunului este insultata prin apelativul tiganca, ceea ce in opinia sa este o jignire foarte grava. Dupa cum arata acest erudit al culturii in alte citate de-ale sale, tiganii, evrei, dar si alte natii contribuie semnificativ la raul Romaniei.
2. In loc de a o numi urata, intelectualul foloseste metafora "plina de negi". Din aceasta constructie se poate deduce ca interlocutoarea este urata, pentru ca persoanele pline de negi sunt urate. Substantivul "negi" ne indica o preferinta a autorului pentru estetica uratului.
3. Pe langa uratenie, cel de-al 3 lea poet clasic al literaturii romane (dupa Paunescu si Eminescu) afirma direct ca "tiganca" este si proasta. Tribunul ar fi putut alege oricand o alta metafora, dar a ales sa foloseasca limbajul propriu-zis pentru a nu aparea posibilitati de interpretare.
4. Scobitul in nas arata lipsa de maniere. Poetul intareste din nou convingerile xenofobe impotriva tiganilor, trecand de la general la particular, si aratand lipsa de maniere a tigancii evocate. Din aceasta particularizare, un cititor avizat poate desprinde ideea generala, ca toti tiganii nu au maniere si se scobesc in nas.
5. Prostia este intarita din nou prin verbul "a da", urmat de complementul de loc "pe pereti". Impreuna cu lipsa de maniere, prostia este sugerata prin faptul ca a da pe pereti poate avea consecinte negative asupra sa - spre exemplu, e posibil ca mucul sa ricoseze din nou in capul tigancii, daca acesta nu se lipeste de perete.
6. Prostia atinge cote ridicole atunci cand tiganca considera ca un muc ar putea fi o camera de supraveghere a SRI-ului. Acum, inteligenta tigancii este cu mult sub a celor care apar in emisiunea "Vox Populi", caci aceia ar stii sa deosebeasca un muc de o camera de supraveghere.

Distinctii primite

Ordinul steaua smecheriei in grad de cavaler al petului

Mentori si sefi pe infoarena

Elful