Fişierul intrare/ieşire:transport.in, transport.outSursăHappy Coding 1
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.025 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Transport

O firma ce produce saltele cu apa are N astfel de saltele intr-un depozit, asezate una peste alta (intr-o stiva). Fiecare saltea este caracterizata prin volumul sau (un numar intreg, exprimat in decimetri cubi). Pentru a le transporta la magazin, in vederea comercializarii, firma va inchiria un camion care va avea o capacitate egala cu C decimetri cubi. Acest camion va trebuie sa efectueze cel mult K transporturi (s-a estimat durata fiecarui transport si s-a ajuns la concluzia ca daca s-ar efectua mai mult de K transporturi, camionul ar ajunge la magazin in afara orelor de aprovizionare, astfel ca saltelele nu ar putea fi comercializate). La fiecare transport, camionul poate fi incarcat cu saltele, cu conditia ca suma volumelor saltelelor incarcate in camion sa nu depaseasca capacitatea camionului. Deoarece saltele sunt asezate intr-o stiva, nu este posibil sa se incarce in camion o saltea decat dupa ce au fost incarcate (si eventual transportate) toate saltelele de deasupra ei. Intrucat costul inchirierii camionului depinde de capacitatea acestuia, firma doreste sa inchirieze un camion cu capacitatea cat mai mica care sa poata transporta toate cele N saltele, efectuand maxim K transporturi.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului transport.in se afla numerele intregi N si K (separate printr-un spatiu). Pe fiecare din urmatoarele N linii se afla un numar intreg, reprezentand volumul unei saltele. Prima din aceste N linii contine volumul saltelei din varful stivei, a doua linie contine volumul celei de-a doua saltele, etc.

Date de iesire

In fisierul transport.out veti afisa un singur numar intreg, reprezentand capacitatea minima pe care trebuie sa o aiba camionul pentru a putea transporta cele N saltele efectuand maxim K transporturi.

Restrictii si precizari

  • 1 ≤ N ≤ 16 000
  • 1 ≤ K ≤ 16 000
  • 1 ≤ volumul oricarei saltele ≤ 16 000

Exemplu

transport.intransport.out
6 3
7
3
2
3
1
4
8

Explicatie: la primul transport este incarcata prima saltea (care are volumul 7). La cel de-al doilea transport sunt incarcate saltele 2 si 3 (volumul total este 3 + 2 = 5). La cel de-al treilea transport sunt incarcate saltele 4, 5 si 6 (volumul total este 3 + 1 + 4 = 8).

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content