Fişierul intrare/ieşire:tije.in, tije.outSursăStelele Informaticii 2007, clasele 9-10
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Tije

Se considera N+1 tije, numerotate de la 1 la N+1. Tijele 1..N contin fiecare cate N bile. Bilele de pe tija i au toate culoarea i. Tija N+1 este goala. In orice moment, puteti efectua mutari de tipul urmator: se ia o bila din varful unei tije sursa si se amplaseaza in varful unei tije destinatie, cu conditia ca tija sursa sa contina cel putin o bila inaintea mutarii, iar tija destinatie sa contina cel mult N bile dupa efectuarea mutarii. Determinati o secventa de mutari astfel incat, in urma executarii mutarilor, pe fiecare tija de la 1 la N sa se gaseasca cate N bile, fiecare bila avand o culoare diferita, iar tija N+1 sa fie goala.

Date de intrare

Prima (si singura) linie a fisierului tije.in contine numarul intreg N.

Date de iesire

In fisierul de iesire tije.out veti afisa mutarile efectuate, in ordine, cate una pe linie. O mutare este afisata sub forma a doua numere de tije distincte, A si B, separate printr-un spatiu, avand semnificatia ca se muta bila din varful tijei A in varful tijei B.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 100
  • Nu se cere numarul minim de mutari.
  • Nu conteaza ordinea finala a bilelor de pe tijele 1..N (conteaza doar sa existe cate o bila din fiecare culoare pe fiecare tija de la 1 la N)

Exemplu

tije.intije.out
2
2 3
1 3
1 2
3 1
3 1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content