Diferente pentru problema/taste intre reviziile #17 si #5

Diferente intre titluri:

Taste
taste

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="taste") ==
Azerah, împăratul ouşor al programării, are nevoie de ajutorul vostru. Pentru a excela la concursurile de pe site-ul său preferat de probleme de info, Codefo.. ahem.. Infoarena, el are nevoie de o tastatură specială pentru concursuri.
Azerah, împăratul ouşor al programării, are nevoie de ajutorul vostru. Pentru a excela la concursurile de pe site-ul său preferat de probleme, Codefo.. ahem.. Infoarena, el are nevoie de o tastatură specială pentru concursuri.
O tastatură conţine două tipuri de taste: taste de comandă şi taste de control. Pentru a tipări un caracter pe ecran, Azerah apasă o singură tastă de comandă şi o submulţime de taste de control. Orice astfel de combinaţie de taste va tipări un caracter diferit.
7. B + Shift
8. B + Ctrl + Shift
Azerah vrea tastatura ideală pentru concursurile de info. El vrea ca numărul de caractere pe care îl poate tipări nu să fie prea mic fiindcă nu îşi va putea scrie programul. El vrea, de asemenea, ca numărul de caractere pe care îl poate tipări să nu fie prea mare fiind, în felul ăsta, riscă să se încurce în ele. În acest sens, el vrea o tastatură care să îi permită să tipăreasca între X şi Y caractere, inclusiv. Dintre toate tastaturile cu această proprietate, el îşi doreşte una cu un număr cât mai mic de taste (taste de comandă + taste de control). Este datoria voastră să găsiţi tastatura ideală.
Azerah vrea tastatura ideală pentru concursurile de info. El nu vrea ca numărul de caractere pe care îl poate tipări să fie prea mică fiindcă nu îşi va putea scrie programul. El nu vrea ca numărul de caractere pe care îl poate tipări să fie prea mare pentru că în felul ăsta riscă să se încurce. În acest sens, el vrea o tastatură care să îi permită să tipăreasca între X şi Y caractere, inclusiv. Dintre toate tastaturile cu această proprietate, el îşi doreşte una care să minimizeze numărul de taste. (Numărul de taste de comandă + Numărul de taste de control) trebuie să fie minim. Este datoria voastră să găsiţi tastatura ideală.
h2. Date de intrare
h2. Date de ieşire
Fişierul de ieşire $taste.out$ trebuie să conţină pe prima linie două numere naturale separate prin spaţiu care descriu tastatura: com reprezintă numărul de taste de comandă de pe tastatură iar con reprezintă numărul de taste de control de pe tastatură. Aceste taste trebuie să formeze un număr caractere în intervalul [X,Y] după regulile descrise mai sus. Perechea (com,con) trebuie să aibe (com + con) minim dintre toate perechile cu proprietatea asta.
În fişierul de ieşire $taste.out$ trebuie să conţină pe prima linie două numere naturale separate prin spaţii care descriu tastatura: com reprezintă numărul de taste de comandă de pe tastatură iar con reprezintă numărul de taste de control de pe tastatură. Cele com + con taste trebuie să formeze un număr caractere în intervalul [X,Y] după regulile descrise mai sus. Pereche com,con trebuie să aibe (com + con) minim dintre toate perechile cu proprietatea asta.
h2. Restricţii

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

10189