Fişierul intrare/ieşire:rland.in, rland.outSursăpreONI 2002
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie5096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Rland

Doi buni prieteni s-au decis sa isi cumpere terenuri intr-o zona a orasului in care locuiesc. Orasul este reprezentat printr-o matrice patratica de dimensiune N, iar fiecare patrat al matricii reprezinta o zona de dimensiune unitara a orasului. Pentru fiecare zona de dimensiune unitara a orasului se cunoaste valoarea ei, care este un numar intreg intre -150 si 150. Primul dintre cei doi prieteni vrea sa isi cumpere un teren de forma dreptunghiulara avand P linii si Q coloane, inclus complet in oras, care sa aiba valoarea maxima posibila. Valoarea terenului este reprezentata de suma valorilor zonelor de dimensiune unitara pe care le include (in numar de P*Q).

Cel de-al doilea prieten vrea sa isi cumpere si el un teren de forma dreptunghiulara, care sa aiba exact Q coloane (acelasi numar de coloane ca si terenul pe care vrea sa il cumpere prietenul sau) si maxim P linii (adica numarul de linii ale terenului poate fi 1,2,..,P). Bineinteles, si el doreste ca terenul sau sa fie complet inclus in oras si sa aiba o valoare maxima posibila. Valoarea terenului este data de suma valorilor zonelor de dimensiune unitara pe care le include (in numar de L*Q, 1 ≤ L ≤ P).

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului rland.in se vor afla numerele N, P si Q (separate prin cate un spatiu). Pe urmatoarele N linii se vor afla cate N numere intregi (separate prin spatii), reprezentand valorile zonelor de dimensiune unitara care fac parte din oras.

Date de iesire

Pe prima linie a fisierului rland.out veti afisa numarul S, reprezentand valoarea maxima a terenului pe care vrea sa il cumpere primul prieten. Pe a doua linie veti afisa numarul X, reprezentand valoarea maxima a terenului pe care vrea sa il cumpere cel de-al doilea prieten.

Restrictii

  • 4 ≤ N ≤ 150

Exemplu

rland.inrland.out
4 2 3
-1 -1 -1 -1
-1 1 -1 -1
-1 -1 -1 4
-1 -1 -1 -1
1
2

Explicatie

Primul prieten isi va cumpara terenul ce are coltul stanga-sus la linia 2 si coloana 2 (considerand liniile si coloanele numerotate de la 1 la N).
Cel de-al doilea prieten isi va cumpara un teren cu o singura linie, avand coltul stanga-sus la linia 3 si coloana 2.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content