Diferente pentru problema/pavare3 intre reviziile #3 si #10

Diferente intre titluri:

pavare3
Pavare3

Diferente intre continut:

Dupa terminarea facultatii, Ionica a ajuns inginer constructor si vrea sa se angajeze in orasul sau natal. Dupa ce studiaza ofertele de munca, gaseste un post de inginer la Primarie. Pentru a ocupa acest post trebuie sa sustina o proba teoretica. La acesta proba, el trebuie sa realizeze un proiect pentru pavarea pietei din centrul orasului.
Piata are forma unui dreptunghi si are trasat un caroiaj, astfel incât poate fi reprezentata ca un tablou bidimensional cu $N$ linii si $P$ coloane. Fiecare element al matricei corespunde unui patrat cu latura de $1 m$. Pavarea se poate realiza folosind dale de doua tipuri:
Piata are forma unui dreptunghi si are trasat un caroiaj, astfel incat poate fi reprezentata ca un tablou bidimensional cu $N$ linii si $P$ coloane. Fiecare element al matricei corespunde unui patrat cu latura de $1 m$. Pavarea se poate realiza folosind dale de doua tipuri:
Tipul $F$:
 **
 *
 **
 *
 
Tipul $I$:
 *
 *
|_. Tipul $F$ |_. Tipul $I$ |
|=. !problema/pavare3?F.jpg! |=. !problema/pavare3?I.jpg! |
Observati ca o dala de tip $F$ este formata din $6$ patrate de latura $1 m$, dispuse in forma literei $F$ (deci acopera o suprafata cu aria de $6 m^2^$), iar o dala de tipul $I$ este formata din doua patrate cu latura de $1 m$ (deci va avea aria $2 m^2^$).
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare $pavare.in$ va contine pe prima linie doua numere naturale separate prin spatiu $N P$ reprezentand numarul de linii si respectiv numarul de coloane ale matricei.
Fisierul de intrare $pavare3.in$ va contine pe prima linie doua numere naturale separate prin spatiu $N P$ reprezentand numarul de linii si respectiv numarul de coloane ale matricei.
h2. Date de iesire
Fisierul de iesire $pavare.out$ va contine $N$ linii, pe fiecare linie fiind scrise $P$ numere naturale separate prin câte un spatiu. Valorile scrise in fisierul de iesire sunt numerele asociate dalelor care acopera cele $N * P$ patrate ale pietei.
Fisierul de iesire $pavare3.out$ va contine $N$ linii, pe fiecare linie fiind scrise $P$ numere naturale separate prin cate un spatiu. Valorile scrise in fisierul de iesire sunt numerele asociate dalelor care acopera cele $N * P$ patrate ale pietei.
h2. Restrictii si precizari
h3. Explicatie
Am pavat o piata cu $6$ linii si $4$ coloane, avand aria $24 m^2^$. Pentru pavare s-au utilizat $8$ dale ($2$ dale de tip $F$ care acopera o suprafata cu aria $2 * 6 = 12 m^2^$ si $6$ dale de tip $I$, care acopera restul pietei, avand de asemenea aria $12 m^2^$.
 
!>pavare3?exemplu.jpg!
!>problema/pavare3?exemplu.jpg! Am pavat o piata cu $6$ linii si $4$ coloane, avand aria $24 m^2^$. Pentru pavare s-au utilizat $8$ dale ({$2$} dale de tip $F$ care acopera o suprafata cu aria $2 * 6 = 12 m^2^$ si $6$ dale de tip $I$, care acopera restul pietei, avand de asemenea aria $12 m^2^$.
== include(page="template/taskfooter" task_id="pavare3") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3073