Fişierul intrare/ieşire:pavare3.in, pavare3.outSursăONI 2008, clasa a 10-a
AutorDoru Popescu AnastasiuAdăugată debogdan2412Bogdan-Cristian Tataroiu bogdan2412
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie6144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Pavare3

Dupa terminarea facultatii, Ionica a ajuns inginer constructor si vrea sa se angajeze in orasul sau natal. Dupa ce studiaza ofertele de munca, gaseste un post de inginer la Primarie. Pentru a ocupa acest post trebuie sa sustina o proba teoretica. La acesta proba, el trebuie sa realizeze un proiect pentru pavarea pietei din centrul orasului.

Piata are forma unui dreptunghi si are trasat un caroiaj, astfel incat poate fi reprezentata ca un tablou bidimensional cu N linii si P coloane. Fiecare element al matricei corespunde unui patrat cu latura de 1 m. Pavarea se poate realiza folosind dale de doua tipuri:

Tipul FTipul I

Observati ca o dala de tip F este formata din 6 patrate de latura 1 m, dispuse in forma literei F (deci acopera o suprafata cu aria de 6 m2), iar o dala de tipul I este formata din doua patrate cu latura de 1 m (deci va avea aria 2 m2).

Prin pavarea pietei se intelege acoperirea fiecarui patrat de latura 1 m al pietei cu exact o singura dala. Dalele se pot roti si pot fi utilizate pe orice fata.

Restrictia impusa de primar este ca suprafata din piata pavata cu dale de tipul F sa aiba aceeasi arie cu cea pavata cu dale de tipul I.

Pentru a vizualiza modalitatea de pavare a pietei, Ionica va numerota dalele cu numere naturale consecutive incepand de la 1. Numarul asociat unei dale va fi scris in fiecare patrat din piata acoperit de dala respectiva.

Cerinta

Scrieti un program care sa determine o modalitate de pavare a pietei, care sa respecte conditiile de mai sus.

Date de intrare

Fisierul de intrare pavare3.in va contine pe prima linie doua numere naturale separate prin spatiu N P reprezentand numarul de linii si respectiv numarul de coloane ale matricei.

Date de iesire

Fisierul de iesire pavare3.out va contine N linii, pe fiecare linie fiind scrise P numere naturale separate prin cate un spatiu. Valorile scrise in fisierul de iesire sunt numerele asociate dalelor care acopera cele N * P patrate ale pietei.

Restrictii si precizari

  • 3 ≤ N, P ≤ 150
  • Produsul N * P este multiplu de 24.
  • Solutia nu este unica, se poate afisa orice solutie.

Exemplu

pavare3.inpavare3.out
6 4
7 7 8 8
1 1 2 2
1 3 3 2
1 1 2 2
1 4 4 2
5 5 6 6

Explicatie

Am pavat o piata cu 6 linii si 4 coloane, avand aria 24 m2. Pentru pavare s-au utilizat 8 dale (2 dale de tip F care acopera o suprafata cu aria 2 * 6 = 12 m2 si 6 dale de tip I, care acopera restul pietei, avand de asemenea aria 12 m2.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content