Pagini recente » Diferente pentru problema/qtri intre reviziile 4 si 3 | Diferente pentru problema/poligon6 intre reviziile 8 si 7 | Monitorul de evaluare | Diferente pentru utilizator/lycrs intre reviziile 6 si 5 | Diferente pentru problema/pav intre reviziile 2 si 1
Diferente pentru
problema/pav intre reviziile
#2 si
#1
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="pav") ==
Ionica, tanar inginer constructor vrea sa-si schimbe locul de munca cu unul mai bine platit. Pentru a ocupa acest nou post trebuie sa prezinte un CV si sa sustina o proba teoretica. Daca la CV sta foarte bine, datorita seriozitatii de care a dat dovada la vechiul loc de munca, hopul cel mai mare este proba teoretica. La acestă proba el primeste ca sarcina pavarea pietei din centrul orasului, de forma patratica, avand latura de $2^n^$ metri. Acesteia ii asociem un tablou bidimensional cu $2^n^$ linii si $2^n^$ coloane, atat liniile cat si coloanele fiind numerotate cu numere de la $1$ la $2^n^$. Dalele care vor fi folosite la pavare sunt formate din $3$ patrate, fiecare de latură $1$ m, ca in figura:
!./....
Piata contine un pom vechi de cateva sute de ani, care trebuie sa ramana si dupa pavare. Acest pom ocupa un singur patrat de latura $1$ m din piata (cat un element din tabloul bidimensional asociat pietei).
Prin pavarea pieţei se înţelege acoperirea fiecarui patrat de latura $1$ m al pietei cu exact o singura dala, exceptand patratul unde se gaseste pomul. Pentru a vizualiza modalitatea de pavare a pietei, Ionică va numerota dalele cu numere naturale consecutive incepand de la $1$. Numarul asociat unei dale va fi scris in fiecare patrat din piata acoperit de dala respectiva.
h2. Cerinta
Scrieti un program care sa determine o modalitate de pavare a pietei, care sa respecte conditiile de mai sus.
Poveste si cerinta...
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare $pav.in$ va contine pe prima linie numarul $n$, iar pe linia a doua pozitia pomului descrisa prin indicii liniei si coloanei corespunzatoare, separate printr-un spatiu.
Fisierul de intrare $pav.in$ ...
h2. Date de iesire
Fisierul de iesire $pav.out$ va contine $2^n^$ linii, pe fiecare linie fiind scrise $2^n^$ numere naturale separate prin cate un spatiu. Valorile scrise in fisierul de iesire sunt numere consecutive incepand cu $1$ asociate dalelor care acopera piata. Pentru elementul din tablou unde se gaseste pomul se va folosi cifra $0$.
In fisierul de iesire $pav.out$ ...
h2. Restrictii
* $1 ≤ n ≤ 9$
* solutia nu este unica, se poate afisa orice solutie.
* o dala poate fi rotita cu 90°, 180°, respectiv 270°.
* $... ≤ ... ≤ ...$
h2. Exemplu
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.