Fişierul intrare/ieşire:pav.in, pav.outSursăLot Juniori 2008 - Baraj 3
AutorDoru Popescu AnastasiuAdăugată detoni2007Pripoae Teodor Anton toni2007
Timp execuţie pe test0.4 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Pav

Ionica, tanar inginer constructor vrea sa-si schimbe locul de munca cu unul mai bine platit. Pentru a ocupa acest nou post trebuie sa prezinte un CV si sa sustina o proba teoretica. Daca la CV sta foarte bine, datorita seriozitatii de care a dat dovada la vechiul loc de munca, hopul cel mai mare este proba teoretica. La acesta proba el primeste ca sarcina pavarea pietei din centrul orasului, de forma patratica, avand latura de 2n metri. Acesteia ii asociem un tablou bidimensional cu 2n linii si 2n coloane, atat liniile cat si coloanele fiind numerotate cu numere de la 1 la 2n. Dalele care vor fi folosite la pavare sunt formate din 3 patrate, fiecare de latura 1 m, ca in figura:

Piata contine un pom vechi de cateva sute de ani, care trebuie sa ramana si dupa pavare. Acest pom ocupa un singur patrat de latura 1 m din piata (cat un element din tabloul bidimensional asociat pietei).
Prin pavarea pietei se intelege acoperirea fiecarui patrat de latura 1 m al pietei cu exact o singura dala, exceptand patratul unde se gaseste pomul. Pentru a vizualiza modalitatea de pavare a pietei, Ionica va numerota dalele cu numere naturale consecutive incepand de la 1. Numarul asociat unei dale va fi scris in fiecare patrat din piata acoperit de dala respectiva.

Cerinta

Scrieti un program care sa determine o modalitate de pavare a pietei, care sa respecte conditiile de mai sus.

Date de intrare

Fisierul de intrare pav.in va contine pe prima linie numarul n, iar pe linia a doua pozitia pomului descrisa prin indicii liniei si coloanei corespunzatoare, separate printr-un spatiu.

Date de iesire

Fisierul de iesire pav.out va contine 2n linii, pe fiecare linie fiind scrise 2n numere naturale separate prin cate un spatiu. Valorile scrise in fisierul de iesire sunt numere consecutive incepand cu 1 asociate dalelor care acopera piata. Pentru elementul din tablou unde se gaseste pomul se va folosi cifra 0.

Restrictii

  • 1 ≤ n ≤ 9
  • solutia nu este unica, se poate afisa orice solutie.
  • o dala poate fi rotita cu 90°, 180°, respectiv 270°.

Exemplu

pav.inpav.out
2
1 4
2 2 5 0
2 1 5 5
3 1 1 4
3 3 4 4

Explicatie

Am pavat o piata cu 4 linii si 4 coloane, avand pomul pe linia 1 si coloana 4. Pentru pavare s-au utilizat 5 dale (numerotate cu 1, 2, 3, 4, 5).

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content