Fişierul intrare/ieşire:nrbanda.in, nrbanda.outSursăHappy Coding 2007
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie67583 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Nrbanda

Se da o permutare a numerelor 1,...,N. Sa se sorteze crescator aceasta permutare, efectuand numai operatii de tipul celei descrise in continuare: se sectioneaza permutarea intre 2 pozitii consecutive, i si i+1. Toate numerele de la inceputul permutarii pana la pozitia i (inclusiv) se rotesc o pozitie la stanga, si toate numerele incepand cu pozitia i+1 si pana la pozitia N, se rotesc cu o pozitie la dreapta. Permutarea poate fi sectionata si intre pozitia fictiva 0 si pozitia 1 (caz in care intreaga permutare este rotita o pozitie la dreapta), precum si intre pozitia N si pozitiva fictiva N+1 (caz in care intreaga permutare este rotita la stanga).

Date de intrare

Prima linie a fisierului nrbanda.in contine pe prima linie numarul N de elemente ale permutarii, iar pe a doua linie cele N numere, separate prin spatiu.

Date de iesire

In fisierul nrbanda.out veti afisa mai multe linii (posibil 0, una sau mai multe). Pe fiecare linie veti afisa cate un numar p, cu semnificatia ca s-a efectuat o operatie descrisa conform regulii mentionate, cu sectionarea intre pozitiile p si p+1. Operatiile din fisierul de iesire se considera ca se executa in ordinea in care sunt tiparite.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 256

Exemplu

nrbanda.innrbanda.out
5
2 1 4 5 3
2

Explicatie

Permutarea a fost sectionata intre pozitiile 2 si 3. Primele 2 elemente sunt rotite la stanga (si devin 1 2), iar ultimele elemente sunr rotite la dreapta (si devin 3 4 5). In felul acesta, permutarea devine 1 2 3 4 5 si este sortata.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content