Diferente pentru problema/lampa intre reviziile #6 si #10

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="lampa") ==
Astro si Buru sunt in criza de idei. Ei trebuie sa gaseasca rapid probleme pentru ultima runda a concursului preONI. Pentru ca nu au nici o idee, se hotarasc sa cumpere o lampa fermecata. Totusi, dupa ce o cumpara, acestia isi dau seama ca lampa este de fapt o lampa obisnuita, si nu una fermecata. De suparare, cei doi incep sa joace urmatorul joc: Buru scrie pe o foaie de hartie un cuvant format din litere mici ale alfabetului englez. Astro scrie si el alt cuvant. Cei doi vor scrie alternativ cuvinte pe hartie, iar cuvantul scris la fiecare pas incepand cu al $3$-lea va fi concatenarea celor doua cuvinte anterioare. La un moment dat Buru se opreste dupa ce sunt scrie pe hartie $N$ cuvinte si il intreaba pe Astro: "care sunt cele doua cuvinte de la care am plecat?". Pentru ca au scris atat de multe cuvinte, cei doi au uitat cuvintele de la care s-a plecat.
Dandu-se $N$ si al $N$-lea cuvant de pe hartie, sa se determine cele doua cuvinte initiale. Daca sunt mai multe solutii posibile se va afisa cea in care primul cuvant este minim lexicografic.
Astro si Buru sunt in criza de idei. Ei trebuie sa gaseasca rapid probleme pentru ultima runda a concursului preONI. Pentru ca nu au nici o idee, se hotarasc sa cumpere o lampa fermecata. Totusi, dupa ce o cumpara, acestia isi dau seama ca lampa este de fapt o lampa obisnuita, si nu una fermecata. De suparare, cei doi incep sa joace urmatorul joc: Buru scrie pe o foaie de hartie un cuvant format din litere mici ale alfabetului englez. Astro scrie si el alt cuvant. Cei doi vor scrie alternativ cuvinte pe hartie, iar cuvantul scris la fiecare pas incepand cu al $3$-lea va fi concatenarea celor doua cuvinte anterioare. La un moment dat Buru se opreste dupa ce sunt scrise pe hartie $N$ cuvinte si il intreaba pe Astro: "care sunt cele doua cuvinte de la care am plecat?". Pentru ca au scris atat de multe cuvinte, cei doi au uitat cuvintele de la care s-a plecat.
Dandu-se $N$ si al $N$-lea cuvant de pe hartie, sa se determine cele doua cuvinte initiale. Daca sunt mai multe solutii posibile se va afisa cea in care primul cuvant este minim lexicografic. Daca nu exista nici o solutie se va afisa numarul {$0$}.
h2. Date de intrare
== include(page="template/taskfooter" task_id="lampa") ==
 
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2720