Fişierul intrare/ieşire:lampa.in, lampa.outSursăpreONI 2008, Runda 4
AutorAdrian Airinei, Filip Cristian BuruianaAdăugată defilipbFilip Cristian Buruiana filipb
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie8192 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Lampa

Astro si Buru sunt in criza de idei. Ei trebuie sa gaseasca rapid probleme pentru ultima runda a concursului preONI. Pentru ca nu au nici o idee, se hotarasc sa cumpere o lampa fermecata. Totusi, dupa ce o cumpara, acestia isi dau seama ca lampa este de fapt o lampa obisnuita, si nu una fermecata. De suparare, cei doi incep sa joace urmatorul joc: Buru scrie pe o foaie de hartie un cuvant format din litere mici ale alfabetului englez. Astro scrie si el alt cuvant. Cei doi vor scrie alternativ cuvinte pe hartie, iar cuvantul scris la fiecare pas incepand cu al 3-lea va fi concatenarea celor doua cuvinte anterioare. La un moment dat Buru se opreste dupa ce sunt scrise pe hartie N cuvinte si il intreaba pe Astro: "care sunt cele doua cuvinte de la care am plecat?". Pentru ca au scris atat de multe cuvinte, cei doi au uitat cuvintele de la care s-a plecat.
Dandu-se N si al N-lea cuvant de pe hartie, sa se determine cele doua cuvinte initiale. Daca sunt mai multe solutii posibile se va afisa cea in care primul cuvant este minim lexicografic. Daca nu exista nici o solutie se va afisa numarul 0.

Date de intrare

Fisierul de intrare lampa.in contine pe prima linie numerele N si M, unde N este numarul de ordine al cuvantului dat iar M este lungimea acestuia. Cea de a doua linie va contine M caractere reprezentand cel de-al N-lea cuvant de pe hartie.

Date de iesire

In fisierul de iesire lampa.out se va scrie pe prima linie primul cuvant de pe foaie ( cel scris de Buru ). A doua linie va contine cel de-al doilea cuvant de pe foaie ( cel scris de Astro ). In cazul in care nu exista nici o solutie, fisierul de iesire va contine doar o singura linie pe care va fi afisat numarul 0.

Restrictii

  • La corectare vor fi folosite 10 teste. Ele vor avea urmatoarele valori pentru N si M:
T1T2T3T4T5T6T7T8T9T10
8 5238 420010 50019 89107 461896 8860025 34646814 59000515 101086017 3027197
  • Cele doua cuvinte initiale trebuie sa aiba lungime nenula

Exemplu

lampa.inlampa.out
5 22
astroburuburuastroburu
astro
buru

Explicatie

Cuvintele scrise pe foaie sunt: astro, buru, astroburu, buruastroburu, astroburuburuastroburu.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content