Fişierul intrare/ieşire:hartie.in, hartie.outSursăSelectie individuala ACM ICPC, UPB 2009
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Hartie

Compania X produce foi de hartie de o singura dimensiune: 6×6 (exprimata in unitatea de masura preferata). Compania Y are nevoie de un numar variat de foi hartie de dimensiuni 1×1, 2×2, 3×3, 4×4, 5×5, 6×6, pe care vrea sa le achizitioneze de la compania X. Mai exact, compania Y are nevoie de x(i) foi de hartie de dimensiune i x i (1 ≤ i ≤ 6). Pentru a satisface cererea companiei Y, compania X va produce un numar de foi de hartie de dimensiune 6×6, dupa care va taia din acestea foile de hartie de dimensiunile cerute de compania Y. Dintr-o foaie de hartie pot fi taiate orice forme cu laturile paralele cu cele ale foii de hartie.

Determinati numarul minim de foi de hartie de dimensiune 6×6 pe care trebuie sa le produca compania X pentru a satisface complet cererea companiei Y.

Date de intrare

Fişierul de intrare hartie.in va contine mai multe teste (numarul lor nu este precizat). Fiecare test este descris pe cate o linie a fisierului de intrare si contine 6 numere, separate prin cate un spatiu: x(1), x(2), x(3), x(4), x(5), x(6).

Date de ieşire

În fişierul de ieşire hartie.out veti afisa, pentru fiecare test din fisierul de intrare (si in ordinea in care testele sunt date in fisierul de intrare), numarul minim de foi de hartie de dimensiune 6×6 pe care trebuie sa le produca compania X pentru a satisface cererea companiei Y.

Restricţii

  • 0 ≤ x(i) ≤ 100
  • Numarul de teste din fisierul de intrare este cel mult egal cu 2500.
  • Punctajele posibile la aceasta problema sunt: 0 si 100.

Exemplu

hartie.inhartie.out
1 2 3 0 0 0
7 5 1 2 0 0
2
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content