Fişierul intrare/ieşire:figuri2.in, figuri2.outSursăpreONI 2002
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie5096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Figuri2

Gigel tocmai a invatat la ora de geometrie definitia patratului: un paralelogram cu toate laturile si unghiurile egale. In problema care i s-a pus lui Gigel, se va considera ca orice patrat are laturile paralele cu axele de coordonate (cu laturile matricii descrise in fisierul de intrare). De asemenea, el a invatat si definita rombului: un paralelogram cu toate laturile egale. In problema pe care o are de rezolvat, se va considera ca un romb este, de fapt, tot un patrat, rotit insa cu 450.

Lui Gigel i se pune la dispozitie (pe langa definitiile celor 2 figuri geometrice descrise mai sus) o matrice patratica binara (adica formata din elementele 0 si 1) si i se cere sa afle latura maxima a unui patrat format complet din elemente de 1 si continut in matrice, numarul de patrate de latura maxima continute in matrice, latura maxima a unui romb format complet din elemente de 1 si continut in matrice, precum si numarul de romburi de latura maxima.

Scrieti un program care sa rezolve problema lui Gigel.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare figuri2.in se afla un numar intreg N, reprezentand numarul de linii si de coloane ale matricii binare. Pe urmatoarele N linii se vor afla cate N valori intregi din multimea {0,1}, neseparate prin spatii.

Date de iesire

Pe prima linie a fisierului de iesire figuri2.out se vor afisa 2 valori: LP si NP, separate printr-un singur spatiu, reprezentand latura maxima a unui patrat format numai din elemente de 1 si inclus in matricea descrisa in fisierul de intrare si numarul patratelor de latura maxima incluse in matrice.

Pe a doua linie a fisierului se vor afisa alte 2 valori: LR si NR, separate tot printr-un singur spatiu, reprezentand latura maxima a unui romb format numai din elemente de 1 si inclus in matricea descrisa in fisierul de intrare si numarul romburilor de latura maxima incluse in matrice.

Restrictii

  • 3 ≤ N ≤ 255
  • Un patrat cu coltul stanga-sus la coordonatele (i,j) si latura L are proprietatea ca toate patratelele unitare din matrice cu coordonate de tipul (i+p,j+q), cu 0≤p,q<L, au valoarea 1.
  • Un romb de centru (i,j) si latura L are proprietatea ca toate patratelele unitare din matrice cu coordonate de tipul (i+p,j+q), cu |p|+|q|<L, au valoarea 1.

Exemplu

figuri2.infiguri2.out
6
001101
111111
111111
011111
001110
111100
3 4
3 3

Explicatie

Patratele de latura 3 au colturile stanga-sus la coordonatele (linie,coloana): (2,2) ; (2,3) ; (2,4) ; (3,3). Romburile de latura 3 au centrele la coordonatele (linie,coloana): (3,3) ; (3,4) ; (4,4)

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content