Fişierul intrare/ieşire:farmerj.in, farmerj.outSursăpreONI 2002
AutorStefan CiobacaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie5096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Farmerj

Rob Kolstad este suparat pe Farmer John si vacile sale, datorita greutatilor intampinate de echipa USACO in ultima vreme (bani putini, probleme furate, etc). Fiind superstitios, el crede ca problemele se trag de la numele lui Farmer John. De aceea, el doreste sa ii schimbe acestuia numele. Pentru a realiza acest lucru, Rob are la dispozitie un sir S. El vrea sa obtina 2 siruri de caractere care sa formeze noul nume al lui Farmer John si care sa aiba urmatoarele proprietati:

  • trebuie sa existe o posibilitate de a interclasa cele 2 siruri astfel incat sirul obtinut sa fie un subsir al sirului S (atentie! subsir este diferit de subsecventa).
  • suma lungimilor celor 2 siruri sa fie maxima

In afara de aceste conditii, cele 2 siruri trebuie sa satisfaca niste criterii de usurinta a pronuntarii. Mai exact, exista M perechi de caractere care nu pot aparea unul dupa celalalt in nici unul din cele 2 nume.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare farmerj.in se afla sirul de caractere S pe care il are Rob la dispozitie. Pe a doua linie se afla numarul intreg M. Urmatoarele M linii contin cate 2 caractere alfanumerice care nu pot aparea unul dupa altul in nici unul din cele 2 nume.

Date de iesire

In fisierul de iesire farmerj.out veti afisa 2 linii. A i-a din cele 2 linii va contine pozitiile din cadrul sirului S pe care se afla caracterele ce compun al i-lea nume. Aceste pozitii trebuie afisate in ordine crescatoare.

Restrictii

  • 1 ≤ lungimea sirului S50
  • Sirul S este alcatuit numai din caractere alfanumerice.
  • In mod evident, caracterul de pe orice pozitie i a lui S poate apartine doar unuia din cele 2 nume.
  • Oricare din cele 2 nume poate contine 0 caractere.

Exemple

farmerj.infarmerj.out
FJOHNARMERZ
14
FJ
FO
FH
FN
ZF
ZJ
ZO
ZH
ZN
ZA
ZR
ZM
ZE
ZR
1 6 7 8 9 10
2 3 4 5
123456789
5
81
84
89
56
68
1 2 3 4 5 9
6 7 8
1223
2
22
23
1 2
4
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content