Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-06-21 12:33:52.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Finala in Bucuresti

Primii 10 concurenti de la fiecare grupa din clasamentul rundelor online (#1 + #2 + #3 + #4) sunt invitati la runda finala. Aceasta se va desfasura in Bucuresti, mai exact la Liceul international de Informatica. Concurentii din afara Bucurestiului vor fi cazati la internatul liceului.

Premiile concursului preONI se vor acorda in functie de rezultatele rundei finale. Punctajele obtinute in perioada de calificare vor servi doar la departajare. Pentru concurentii care nu s-au calificat in finala, vom gazdui si o varianta online. Aveti ocazia sa va comparati performanta cu cei care au ajuns in finala! ;)

Probleme

Problemele vor fi vizibile in ziua concursului.

Round not found
Round not found
Round not found

Sponsori finala

Sponsorii finalei sunt Hostway si ICHB.

Calificare

Calificarea in aceasta etapa se face exclusiv pe baza clasamentului din primele 4 runde. De la fiecare grupa vor fi selectati ocupantii primelor 10 pozitii. Mentionam ca o persoana se poate califica la finala doar la grupa destinata lui si ca se va face si o identificare prin intermediul Cartii de Identiate (Buletin) pentru a evita frauda. Daca aveti nelamuriri revedeti si regulamentul.
Concurentiilor li se vor asigura cazarea si masa integral. Costul transportului pana la locul unde se va desfasura finala va fi suportat de catre concurenti. FIXME: Pentru motivarea absentelor pe perioada finalei se va elibera un document oficial.

Program

NU STIM

Concursul va dura 5 ore in care concurentii vor primi spre rezolvare 3 probleme cu grad de dificultate un pic mai ridicat decat cel de la etapele anterioare. Programul nu este fix, si asteptam sugestii din partea voastra.
Cei care nu s-au calificat in runda finala vor putea sa participe in paralel on-line pe infoarena. Modul de desfasurare va fi identic cu acela al primelor patru. Participantii online nu vor primii premii.

Mediul de lucru

Runda finala se desfasoara in laboratoarele de informatica ale Liceului International de Informatica din Bucuresti. Vom incerca sa punem la dispozitia concurentilor aceleasi versiuni de compilatoare ca cele folosite pe site in timpul rundei.

Regulament

Pe langa regulamentul concursului, la editia finala vor exista urmatoarele adaugiri la regulament pentru cei calificati. Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a modifica acest regulament in orice fel pana la data desfasurarii finalei.

 • Concurentii vor fi prezenti in salile de concurs la orele anuntate
 • Fiecare concurent va primi subiectele in forma listata si foi pentru ciorne (pix nu este inclus)
 • Timp de 1 ora dupa primirea subiectelor concurentii pot formula intrebari referitoare la enunturile problemelor; intrebarile se vor formula in scris, pe foaia cu intrebari fiind precizate numele problemei si al concurentului; modalitate de formulare a intrebarile este identica cu cea de la primele 4 runde
 • In timpul probelor de concurs, concurentii:
  • nu vor avea asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de comunicatie
  • nu vor utiliza suporturi externe proprii (dischete/CD/flash-disk)
  • nu vor utiliza alte surse de documentare decat cele prezente pe calculator
  • nu vor incerca sa interfereze in nici un mod cu activitatile altui concurent
  • nu vor deteriora mediile de lucru
  • nu vor incerca sa interfereze cu sistemul de evaluare
 • In programele concurentilor nu sunt permise urmatoarele:
  • schimbarea drepturilor de acces la fisiere
  • atacul asupra securitatii sistemului sau evaluatorului
  • accesarea informatiilor despre sistemul de fisiere
  • executarea unor alte programe

Orice incercare de frauda sau de a sabota desfasurarea corecta a concursului va fi urmata imediat de eliminarea elevului respectiv din concurs, cat si de pe infoarena.

Participanti

Click aici pentru clasamentul rundelor online.
Lista oficiala a participantilor va fi anuntata dupa ce validam identitatea celor calificati online.

Sponsori

Organizarea finalei preONI este posibila datorita generosilor nostri sponsori: