Informatii generale

Motivatia

Indiferent de domeniul de activitate, concursurile reprezinta un element important in pregatirea indivizilor competenti deoarece promoveaza spiritul de "performer" si ajuta cu mult la perfectionarea cunostintelor acestora.

Ideea care sta la baza proiectului infoarena este aceea de a oferi tinerilor elevi sansa de a dobandi usor cunostinte valoroase si experienta in domeniul informaticii si al tehnologiei informatiei prin programe de pregatire eficiente. Proiectul s-a materializat intr-o platforma software ce permite evaluarea automata a mii de programe trimise de utilizatori si intr-o comunitate online aparte, devenind un adevarat motor de promovare si dezvoltare a performantei in informatica la cele mai inalte standarde. Nevoia de oameni bine pregatiti in acest domeniu este din ce in ce mai mare in societatea de azi. Asadar, pregatirea in acens sens pentru dezvoltarea unei gandiri algoritmice si a unor ablitati de programator devine necesara.

Comunitatea infoarena cuprinde aproape totii elevii romani ce participa la concursuri de informatica nationale si internationale. Calitatea si valoarea concursurilor noastre precum si a materialelor educationale ce le punem la dispozitie este recunoscuta atat de elevi si studenti, cat si de profesori de renume in informatica. Suntem bucurosi ca am reusit sa contribuim la promovarea excelentei in randurile elevilor si ca am facut parte din programul de antrenament a celor mai de seama olimpici ai Romaniei. Ne mandrim cu reactiile pozitive pe care le-am primit de la elevi, studenti si profesori.

Daca inca nu te-ai convins, afla mai multe detalii de pe pagina Despre infoarena.

Ce a fost preONI?

Anul 2005 a fost prima data cand concursul preONI a fost structurat in mai multe runde, pe parcursul a mai multor luni. Acesta a adunat, pe parcursul a 3 runde, un numar de participanti intre 1500 si 2700 la fiecare runda. Ultimele doua runde au fost sponsorizate de Microsoft Romania care a oferit permii constand in carti de informatica primilor trei concurenti de la fiecare grupa (au existat grupa de clase 9-10 si grupa 11-12)

Ce este preONI?

In pragul inceperii olimpiadelor, alaturi de noi contribuitori, suntem determinati sa ducem infoarena la urmatorul nivel. Ca si in anii anteriori echipa infoarena vine in sprijinul elevilor din toata tara ce se pregatesc pentru olimpiada de informatica, in special Olimpiada Judeteana de Informatica (OJI) si Olimpiada Nationala de Informatica (ONI). Pornind de la aceasta idee ne-am asumat responsabilitatea sa organizam un concurs de pregatire, numit preONI. Acest concurs se afla deja la a 5-a editie, aceasta fiind a 3-a editie organizata de echipa infoarena.

Selctionarea problemelor a fost atent facuta astfel incat nivelul de dificultate sa fie apropiat de cel de la concursuri asemanatoare, cu intentia de a acoperi cat mai bine materia de concurs si a evalua complet concuretii folosind probleme de dificultati gradate. Formatul concursului este asemanator cu acela al concursurilor nationale si internationale pentru a oferi participantilor o experienta realista.

Cum in fiecare an echipa infoarena doreste sa imbunatateasca eficienta programelor sale de pregatire, noul format al concursului preONI de anul acesta este mult mai complex decat oricare din editiile anterioare, lucru cu siguranta imbucurator pentru toti utilizatorii. Asadar, navigheaza prin meniul din dreapta-sus daca vrei sa aflii ce suprize ti-au fost pregatite!

Sponsori