Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2013-12-10 10:35:21.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Olimpiada Naţională de Informatică pentru Studenţi 2014


Olimpiada Naţională de Informatică pentru Studenţi este un concurs dedicat în principal studenţilor şi are ca scop pregătirea acestora pentru concursul ACM-ICPC. Olimpiada va avea o rundă finală live în Bucureşti şi va fi precedată de 4 runde de calificare, prima rundă urmând să fie pe 14 decembrie (regulamentul complet va fi anunţat în această săptămână). Concursul se va ţine şi on site pentru studenţii din anumite centre universitare. La acest concurs puteţi participa şi dacă nu sunteţi studenţi, dar nu vă puteţi califica în runda finală.

Despre concurs

ONIS 2014 va avea 4 runde online, de calificare, care se vor derula in perioada decembrie 2013 - martie 2014 si o runda finala, on-site, in perioada aprilie - iunie 2014. Formatul va fi similar cu cel de la ACM-ICPC - 9-12 probleme in 5 ore, studentii putand participa in echipe de 3 membri (de la aceeasi universitate). Limbajele acceptate in concurs sunt C/C++.

ONIS 2014 se adreseaza tuturor studentilor inscrisi la universitati din Romania. La runda finala vor avea drept de calificare doar echipe care sunt eligibile pentru a participa la Regionala ACM-ICPC din 2014.

Runda 1 va avea loc sambata, 14 decembrie 2013, de la ora 10:00 si va fi o runda de incalzire la care studentii vor participa individual. Din runda a 2-a, studentii vor trebui sa isi faca echipe de 3 cu care vor participa in continuare. Studentii care vor forma o echipa vor intra in runda a 2-a cu punctajul cel mai mare obtinut de cei 3 membri ai echipei in runda intati. Acest punctaj va conta pentru calificarea la runda finala, dar cu o pondere de 2 ori mai mica decat cele corespunzatoare celorlalte 3 runde. Echipele care participa la runda a 2-a vor trebui sa isi pastreze componenta pana la runda finala, nemaiputand fi modificate, decat in conditii extraordinare, cu aprobarea Comitetului de organizare a ONIS 2014.

Desi nu este obligatoriu, recomandam facultatilor de la care provin studentii interesati sa sustina rundele online intr-o locatie a universitatii pentru a beneficia de o atmosfera propice de concurs. Indiferent de locul si modul in care se vor sustine rundele online, orice incercare dovedita de frauda va fi sanctionata cu excluderea echipei din competitie.

Despre înscriere

  Va rugam sa va creati conturi noi sau sa va modificati usernameul in formatul Universitate_Nume1_Nume2_nume3 (UNIBUC_CAZACU_OPRICA_PLOP).

Organizatori

Program concurs

Faceţi click pe titlul unei runde pentru informaţii detaliate.

RundaDataOra
Runda 1Sâmbătă, 14 Decembrie 20131000 - 1500
Runda 2****
Runda 3****
Runda 4****
Runda Finală****

Cum particip?

Înainte de toate trebuie să te înregistrezi pe site-ul nostru!

Oricine este invitat să participe. În ziua de concurs intri pe site, citeşti problemele, le rezolvi şi trimiţi soluţiile înainte de expirarea timpului de lucru. La sfârşitul rundei, evaluatorul infoarena iţi va testa soluţiile pentru corectitudine. Clasamentul se va actualiza în timp real pe parcursul evaluării.

Prima dată pe infoarena?

infoarena ajută elevi şi studenţii să devină excelenţi în informatică! Gratuit ;) Citeşte mai multe despre noi şi vezi ghidul utilizatorului.