Bine ai venit pe infoarena!

Suntem o comunitate de tineri pasionaţi de informatică şi programare.
Învăţăm împreună participând la concursuri online de programare, citind ştiri şi articole despre informatică sau discutând pe forum.

» Află mai multe despre noi!

Va invitam sa participati la Autumn WarmUp 2019 pe 13 octombrie de la ora 1130 la ora 1530

Ultimele însemnări de pe blog

18 Aug 2019

Algoritmiada Runda Finala 2019

Vă anunţăm cu mare plăcere că finala Algoritmiada 2019 va avea loc în perioada 21 - 23 septembrie, la Târgu Jiu. Mai multe detalii puteti gasi accesand pagina programului.

Puteţi găsi mai jos lista cu concurenţii calificaţi la runda finală. Daca aveti nelamuriri in legatura cu felul in care au fost alesi acesti concurenti puteti citi criteriile de departajare. Dacă credeţi că, conform regulamentului, sunteţi calificaţi la runda finală, vă rugăm să scrieţi un comentariu la acest post pentru a vă putea trece pe listă. De asemenea, rugăm şi pe ceilalţi concurenţi să verifice lista şi să ne semnaleze eventualele greşeli, deoarece această listă nu e finală şi poate suferi modificări. Dacă unii concurenţi nu pot participa, locurile lor sunt redistribuite.

Mentionam ca la juniori am reusit sa gasim doar 8 participanti la rundele PreOJI si Junior Challenge, prin urmare va rugam sa ne anuntati in caz ca am omis vreun concurent, pentru a ocupa toate cele 10 locuri pentru runda finala.

Ii rugam pe calificati sa ne confirme sau infirme participarea printr-un reply la mailul primit de la noi.

» Citeste restul insemnarii
04 Jul 2019

Promotie din partea Asociatiei unPi pentru scolari

Asociatia unPi pentru Scolari despre care am vorbit in blogul precedent a lansat o noua promotie infoarenautilor.

Ei vor oferi cate un Raspberry Pi Zero W Complete Starter Kit primilor 5 utilizatori infoarena (inregistrati pe site inainte de 30 Iunie 2019) care le recomanda o familie pentru unPi dacă aceasta familie aplica la unPi şi este selectata in final ca beneficiar unPi.

Va reamintim ca recomandarea se poate face printr-un e-mail la adresa [email protected].

» Citeste restul insemnarii
23 Jun 2019

Asociaţia unPi pentru şcolari şi Junior Challenge

Incepand cu anul acesta, juniorul castigator al concursului Junior Challenge va primi premiul unPi din partea Asociaţiei unPi pentru şcolari.

Asociatia unPi pentru Scolari a lansat online pe 1 iunie 2019 proiectul #unPi. Iata ce ne scriu ei despre proiect:

Cu acest proiect #unPi vrem sa ajutam copiii din mediile defavorizate, din Romania, sa-si depaseasca in timp, prin munca si forte proprii, conditiile curente de viata. Si facem asta daruindu-le un mic calculator personal pe care l-am numit unPi (il puteti vedea ; este bazat pe platforma Raspberry Pi, de unde si numele "un Pi"), impreuna cu un ghid online, in limba romana, de utilizare si programare (in limbajul Golang) a unPi pe care il vom crea la https://go.unpi.ro

Avem astazi #17 unPi pe care vrem sa le distribuim cat mai variat in toata tara. O familie ce indeplineste conditiile (mediu defavorizat, au un TV cu un port HDMI, unul din parinti ori tutorele legal are un telefon Android) se poate inscrie si urma procesul de aplicare de la vreau.unpi.ro ; Orice persoana poate vota apoi online, prin email, orice aplicatie ori parinte/tutore (care a aplicat pentru unPi) via votez.unpi.ro

» Citeste restul insemnarii
22 Feb 2019

info(1) cup 2019

Concursul info(1) cup

Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova lansează a treia ediţie a concursului online de programare infO(1) CUP!!
Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrele Judeţene de Excelenţă din Olt, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Iasi, Braşov, Bistriţa Năsăud, Timişoara, Vaslui şi Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti.

Ediţia din acest an este dedicată în memoria lui Mihai Pătraşcu, cercetător informatician român, decedat acum 7 ani la New York.

Concursul constă în două runde, la care vor participa 279 de elevi:

După finalizarea concursului, va fi disponibilă şi varianta online mirror.

Comisia ştiinţifică şi comisia tehnică este formată din elevi olimpici medaliaţi la Olimpiada Naţională şi Internaţională de Informatică şi studenţi ai unor prestigioase universităţi din lume.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul competiţiei:

info1cup

Mulţumim sponsorilor noştri, tuturor celor care ne stau alături şi dorim succes participanţilor!"

» Citeste restul insemnarii
19 Sep 2018

Algoritmiada Runda Finala 2018

Vă anunţăm cu mare plăcere că finala Algoritmiada 2018 va avea loc în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, la Bucuresti. Mai multe detalii puteti gasi accesand pagina programului.

Puteţi găsi mai jos lista cu concurenţii calificaţi la runda finală. Daca aveti nelamuriri in legatura cu felul in care au fost alesi acesti concurenti puteti citi criteriile de departajare. Dacă credeţi că, conform regulamentului, sunteţi calificaţi la runda finală, vă rugăm să scrieţi un comentariu la acest post pentru a vă putea trece pe listă. De asemenea, rugăm şi pe ceilalţi concurenţi să verifice lista şi să ne semnaleze eventualele greşeli, deoarece această listă nu e finală şi poate suferi modificări. Dacă unii concurenţi nu pot participa, locurile lor sunt redistribuite.

Mentionam ca la juniori am reusit sa gasim doar 7 participanti la rundele PreOJI si Junior Challenge, prin urmare va rugam sa ne anuntati in caz ca am omis vreun concurent, pentru a ocupa toate cele 10 locuri pentru runda finala.

Ii rugam pe calificati sa ne confirme sau infirme participarea printr-un reply la mailul primit de la noi.

» Citeste restul insemnarii
13 Mar 2018

Concursul National de Informatica "Adolescent Grigore Moisil"

In luna mai a anului 2015, Concursul National de Informatica “Adolescent Grigore Moisil” debuta cu success pe scena informaticii romanesti, in implementarea acestui proiect fiind implicati in mod majoritar elevi ai Colegiului National "Spiru Haret" din capitala.

Dupa trei editii scurse de la momentul inaugurarii concursului, organizatorii proiectului propun o schimbare majora: incepand cu editia de anul acesta concursul va avea doua zile de proba, premiile fiind in continuare acordate primelor 10 echipe in ordinea descrescatoare a punctajelor de pe clasamentul cumulat. Noul format al concursului este menit sa faca o departajare cat mai corecta intre echipele participante, dar si sa incurajeze si mai mult socializarea intre concurenti, decat se intampla deja. O consecinta a acestei schimbari este faptul ca numarul de probleme pe care comisia stiintifica le are de pregatit se dubleaza, astfel ca imi doresc sa le multumesc prin aceasta cale tuturor celor care, alaturi de mine, s-au implicat in pregatirea subiectelor pentru concurs intr-un mod cat mai profesionist: Chichirim George george_stelian, George Marcus PlayLikeNeverB4, Munteanu Vlad vladm98, Ionescu Teodor teoionescu, Carabet Cosmin Andrei cosmin79, Mihai Ionut Enache Mihai22e, Stelian Chichirim stelian2000, Filip Ion omegas, Silviu Troscot btkro, Andrei Barbuta AndreiBarbuta, Andrei Dumitrescu AndreiDumitrescu, Luiza Comanescu luizacomanescu.

» Citeste restul insemnarii
06 Mar 2018

Algoritmiada 2018

Algoritmiada se întoarce, iar prima rundă se desfăşoară Duminică, 11 martie, ora 10:00!

Am decis ca în acest an să experimentăm puţin cu formatul concursului. Astfel, rundele concursului se vor desfăşura după cum urmează:

Un concurs de 4 ore cu 3 probleme care urmează modelul Olimpiadei Judeţene de Informatică şi care vor avea dificultate corespunzătoare. Runda va avea loc pe 11 martie, la ora 10:00.

Un concurs de 4-5 ore cu 3 probleme care urmează modelul Olimpiadei Naţionale de Informatică şi care vor avea dificultate corespunzătoare. Data exactă a rundei va fi stabilită în curând, ce ştim sigur este că va avea loc în perioada premergătoare Olimpiadei Naţionale de Informatică.

Un concurs de 60 de ore cu probleme de dificultate ridicată. Data exactă a rundei va fi stabilită în curând, perioada probabilă fiind Mai-Iunie. Concursul se va desfăşura pe parcursul unui weekend, începând într-o zi de Vineri la ora 12:00 şi finalizându-se în ziua corespunzătoare de Duminică la ora 23:59.

Runda Finală va fi singura care va avea două grupe de vârstă: Juniori (elevi până în clasa a 8-a), respectiv Seniori.

Pentru Seniori calificarea pentru runda finală a concursului va fi făcută astfel:

» Citeste restul insemnarii
31 Jan 2018

Retrospectiva Anului 2017

În materie de rezultate la competiţiile internaţionale (liceu şi facultate), anul 2017 se poate mândri ca fiind unul dintre cei mai buni, comparându-se cu vestitul 2012.

Cu o mică întârziere, vă invit să rememorăm cele mai frumoase şi interesante momente la care echipa Infoarena, împreună cu comunitatea Infoarena, a asistat pe parcursul acestui an îmbelşugat.

Aşa că luaţi-vă un pahar cu ce vreţi voi, admiraţi şi salivaţi la tortul Infoarena şi să începem:

Anul 2017 a adus României două noi medalii de aur. Constantin-Buliga Stefan fanache99 şi Tamio Vesa Nakajima tamionv au reuşit să se lupte până la capăt, obţinând astfel locurile 11, respectiv 15. Alături de aceştia, Oncescu Costin geniucos şi Constantinescu Andrei-Costin Andrei1998 (foşti medaliaţi cu argint) au obţinut 2 medalii de bronz, situând astfel România pe locul 5 în clasamentul pe ţări (cel mai bun rezultat din 2012 încoace). Dar să lăsăm screenshot-urile să vorbească: (sursa: stats.ioinformatics.org).

I-am rugat pe cei doi medaliaţi cu aur să ne scrie câteva păreri despre participarea la olimpiadă, pe care vi le las aici:

Constantin-Buliga Stefan fanache99 :

» Citeste restul insemnarii
17 Nov 2017

in4it-UAB: concurs national de informatica pentru elevi

Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia lansează un concurs naţional pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a pasionaţi de informatică.

Concursul se va desfăşura în primăvara anului viitor – 14 Aprilie 2018, înscrierea fiind deschisă din 17 noiembrie 2017. Termenul final de înscriere este 7 Aprilie 2018.

În cadrul concursului se vor oferi premii în bani totalizând 15000 lei.

De asemenea, concurenţilor premianţi li se oferă anumite facilităţi la Concursul de Admitere 2018, în cazul în care vor opta pentru specializarea Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, mai multe detalii fiind menţionate în regulamentul concursului.

Concursul este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba. Sponsorul evenimentului este firma Optimal Programs SRL.

Concursul se adresează elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a din România, indiferent de profilul liceului sau specializarea urmată.

» Citeste restul insemnarii
29 Sep 2017

Algoritmiada Runda Finala 2017

Vă anunţăm cu mare plăcere că finala Algoritmiada 2017 va avea loc în perioada 2-5 noiembrie, la Craiova. Mulţumim domnului Marius Nicoli mariusn01 pentru primire, ajutorul în organizare, cât şi pentru găsirea noilor sponsori Oxygen şi Caphyon. Programul complet al weekend-ului îl puteţi găsi aici.

Puteţi găsi aici lista cu concurenţii calificaţi la runda finală. Criteriile de calificare presupun aflarea clasei fiecărui concurent, iar pentru cei de gimnaziu nu am putut afla întotdeauna această informaţie. Dacă credeţi că, conform regulamentului, sunteţi calificaţi la runda finală, vă rugăm să scrieţi un comentariu la acest post pentru a vă putea trece pe listă. De asemenea, rugăm şi pe ceilalţi concurenţi să verifice lista şi să ne semnaleze eventualele greşeli, deoarece această listă nu e finală şi poate suferi modificări. Dacă unii concurenţi nu pot participa, locurile lor sunt redistribuite.

Cei mai atenţi pot observa că Tamio Vesa Nakajima tamionv nu apare în lista calificaţilor, deşi ar trebui. Asta se datorează faptului că a devenit membru al echipei infoarena! Îi urăm bun venit în echipă şi spor la treabă! ;)

Calificati Juniori:

Calificati Seniori:

» Citeste restul insemnarii