Formatul concursului

Infoarena Monthly se desfăşoară pe perioada unui an şi constă din 12 runde. Există o singură grupă valorică şi poate participa orice membru infoarena. La sfârşitul celor 12 runde se va face un clasament final adunând punctajele obţinute de concurenţi pe parcursul anului.

Formatul unei runde

Fiecare rundă va consta din 3-5 probleme de dificultate redusă spre medie şi va dura 2 ore şi 30 de minute. Spre deosebire de toate celelalte concursuri organizate de noi pâna acum, Infoarena Monthly nu va folosi sistemul de punctare practicat la olimpiadele de informatică. Regulile după care se vor acorda punctajele sunt:

 • Vor fi luate în calcul doar acele probleme care au fost rezolvate integral de către concurenţi.
 • Pentru a stabili dacă o problema a fost rezolvată de un concurent se va considera doar ultima sursă trimisă de acesta la problema respectivă.
 • Punctajul acordat pentru o problema rezolvată se va stabili după urmatoarea formulă: max(50, 100 - 3 * (număr_de_submisii - 1) - (minute / 2)), unde număr_de_submisii va reprezenta numărul total de surse trimise la problema respectivă de către concurent, iar minute perioada scursă de la începutul rundei până la momentul submisiei finale. Altfel spus se va acorda o penalizare de 3 puncte pentru fiecare sursă submitată în plus şi o penalizare de 1 punct pentru fiecare 2 minute scurse.
 • Clasamentul pentru o rundă se va stabili însumând punctajele obţinute pe fiecare problemă.

FAQ

 1. Q: Daca nu posed foarte multe cunoştinţe în domeniu, are rost sa particip la acest concurs?
  A: Da, la fiecare rundă va fi cel putin o problemă care necesită doar cunoştinţe minime de limbaj.
 2. Q: Având în vedere asemănările dintre Infoarena Monthly şi concursurile de pe Codeforces/TopCoder, vor exista preteste?
  A: Nu, în schimb fiecare problemă va avea detailed feedback pe 3-4 teste.
 3. Q: Problemele vor fi afişate în ordinea dificultăţii?
  A: Da, problemele vor fi sortate în ordinea dificultăţii.