Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-11-25 14:05:14.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Introducere wiki

Infoarena este un site bazat pe wiki; tot continutul nostru este editabil (daca ai permisiunile necesare). Poti sa modifici orice pagina publica, nu trebuie decat sa dai click pe link-ul de editare. Te rugam totusi sa nu editezi aceasta pagina (care face parte din documentatia oficiala), in schimb poti sa experimentezi in groapa cu nisip.

Textile

Paginile infoarena sunt scrise intr-un markup foarte light care seamana mult cu plain-text.. In loc sa ne inventam propria sintaxa ne folosim de textile, un markup plain-text foarte puternic si usor de citit. Folosind textile paginile din infoarena sunt simplu de editat si arata foarte curat.

O scurta introducere in textile (vezi ghidul complet):

  • Poti sa marchezi anumite fraze/cuvinte/etc cu modificatori inline. Spre exemplu poti sa pui *bold*, _italic_, +underline+, ^superscript^ si ~subscript~. Textile in general aplica aceaste formatari doar cand sunt separate prin punctuatie, etc. Poti sa fortezi formatarea folosin acolade: al{*aba*}la.
  • Textile stie multe formatari. Daca ceva nu-ti place poti sa faci escape punand @ in jurul pasajului: @*Non-bold*@
  • Textile imparte codul in blocuri separate prin linii goale. Poti si pui diverse declaratii pentru a formata blocul. "h1.", "h2. " fac headere, "bq. " face citat, etc.
  • Poti sa faci liste cu sau fara numere punand pe fiecare linie # sau respectiv *.
  • Link-urile se fac cu o sintaxa de genul 'nume link':http://adresa/. Daca adresa nu contine http:// in fata este considerat un link intern infoarena.
  • Imaginile sunt introduse cu sintaxa !http://adresa/! pentru imagini externe sau !pagina?atasament! pentru o imagine infoarena. Poti sa redimensionezi automat imaginile cu !home?rabbits.jpg 50x50!.

Macro-uri

Continutul paginilor infoarena poate fi imbogatit folosind macro-uri. Scopul principal al macro-urilor este sa afiseze informatii din baza de date fara pagini special. Astfel inclusiv paginile de clasamente sunt usor de editat.

Macro-uri sunt introduse cu sintaxa ==MacroName(a1="b1" a2="b2)==. Sintaxa de macro-uri este foarte stricta, nu se accepta virgule intre parametri, apostrofi, etc.

Cateva exemple de ce poti face cu macro-uri (vezi documentatia completa).

<b>* Clasamente:</b>
** Pentru clasamentul unui singur concurs: ==Rankings(rounds = "preoni2007_runda1_9")==
** Pentru clasamentul mai multor concursuri combinat: ==Rankings(rounds = "runda1 | runda2 | ...")==

  • Liste de posturi din forum:
    • Pentru topicurile dintr-o sectiune: == SmfTopics(board_id="1" count="10") ==
    • Pentru posturile dintr-un topic: == SmfTopic(topic_id="1440") ==