Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2006-12-11 11:01:55.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Introducere in wiki

Aceasta pagina nu este finalizata. Te rugam sa o imbunatatesti.

Infoarena este un site bazat pe wiki, tot continutul nostru este complet editabil, cu unele exceptii. Poti si tu sa editezi, nu trebuie decat sa dai click pe link-ul de editare. Te rugam totusi sa nu editezi aceasta pagina (care face parte din documentatie oficiala), in schimb poti sa experimentezi in groapa cu nisip.

Speram ca spre deosebire de infoarena1 noul site sa fie mai dinamic si accesibil.

Cum se editeaza

Are rost sa explicam preview, istorie, vrajeli de genul asta?

Textile

Wiki-ul infoarena nu foloseste o sintaxa proprie, in loc ne folosim de textile, un mark-up plain-text foarte puternic si usor de citit. Folosind textile paginile din infoarena sunt simplu de editat si arata foarte "curat".

O scurta introducere in textile (vezi ghidul complet):

  • Poti sa marchezi anumite fraze/cuvinte/etc cu modificatori inline. Spre exemplu poti sa pui *bold*, _italic_, +underline+, ^superscript^ si ~subscript~. Textile in general aplica aceaste formatari doar cand sunt separate prin punctuatie, etc. Poti sa fortezi formatarea folosin acolade: al{*aba*}la.
  • Textile imparte codul in blocuri separate prin linii goale. Poti si pui diverse declaratii pentru a formata blocul. "h1.", "h2. " fac headere, "bq. " face citat, etc.
  • Poti sa faci liste cu sau fara numere punand pe fiecare linie # sau respectiv *.
  • Link-urile se fac cu o sintaxa de genul 'nume link':http://adresa/. Daca adresa nu contine http:// in fata este considerat un link intern infoarena.
  • Imaginilie sunt introduse cu sintaxa !http://adresa/! pentru imagini externe sau !pagina@atasament! pentru o imagine infoarena. Poti sa redimensionezi automat imaginile cu !home?rabbits.jpg 50x50!.

Pentru o descriere amanuntita a sintaxei de textile vezi aici.

Macro-uri

Continutul paginilor infoarena poate fi imbogatit folosind macro-uri. Macro-uri sunt introduse cu sintaxa ==MacroName(a1="b1" a2="b2)==. Atentie: sintaxa este foarte fragila, vezi o explicatie completa.

Cateva exemple de ce poti face cu macro-uri:

  • Clasamente: todo
  • Liste de posturi din forum: todo.