Diferente pentru blog/probleme-de-formula intre reviziile #20 si #21

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

In problema mea 'aladdin2':problema/aladdin2, se cere _numarul de colorari al celulelor unei table n X m cu alb sau negru astfel ca orice patrat de dimensiune 2x2 sa aiba exact doua patrate colorate alb si doua colorate negru_. Formula e banala $2^n^ + 2^m^ - 2$ si se observa imediat cu variarea dimensiunilor.
Intr-o alta prolema data la un baraj se cerea determinarea _numarului de arbori partiali ai unui graf bipartit complet cu n noduri in o partitie si m noduri in cealalta partitie_. Credeti ca era greu sa va prindeti de formula $n^n-1^ * m^m-1^$ fara a deduce rezolvarea care foloseste 'codul Prufer':http://en.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%BCfer_sequence ?  {*FIXME: reformuleaza intrebarea; nu e clara intentia*}
Intr-o alta prolema data la un baraj se cerea _determinarea numarului de arbori partiali ai unui graf bipartit complet cu n noduri de o parte si m noduri de cealalta_. Credeti ca era greu sa va prindeti de formula $n^n-1^ * m^m-1^$ fara a deduce rezolvarea care foloseste 'codul Prufer':http://en.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%BCfer_sequence ?
Adi Carcu imi zicea ca in '99 au inceput sa se dea probleme la baraj pentru care rezultatul era o combinare. La a doua astfel de problema, multi dintre concurenti au generat triunghiul lui Pascal si au cautat rezultatele din exemplu in el. Astfel ei au rezolvat o problema de dificultate medie in cateva minute.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.