Diferente pentru blog/probleme-de-formula intre reviziile #19 si #20

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Radu s-a gandit ca solutia va fi un polinom in doua variabile P(n, k), iar gradul polinomului nu va fi prea mare (parca el a presupus ca limita e 6). Astfel a generat folosind metoda backtracking solutiile pentru n <= 6 si k <= 6. A considerat coeficientii polinomului ca necunoscute si a rezolvat sistemul de ecuatii liniare date P(n, k) si valorile obtinute prin algoritmul backtracking. Astfel luat punctaj maxim pe problema respectiva.
Problema patrat s-a dat la selectia lotului in 2005. Ea cerea +determinarea numarului de patrate magice de dimensiune 3x3 unde suma elementelor de pe linii, coloane si diagonale este N_. Solutia este un polinomul de gradul 4. Fie el P(X) = aX^4^ + bX^3^ + cX^2^ + dX + e. Numim V_1, V_2, V_3, V_4 si V_5 numarul de solutii pentru N = 1, ... 6. Acum sistemul de care vorbeam mai sus va arata asa:
Problema patrat(lot 2005), cerea _determinarea numarului de patrate magice de dimensiune 3x3 unde suma elementelor de pe linii, coloane si diagonale este N_. Solutia este un polinomul de gradul 4. Fie el P(X) = aX^4^ + bX^3^ + cX^2^ + dX + e. Numim V_1, V_2, V_3, V_4 si V_5 numarul de solutii pentru N = 1, ... 6. Acum sistemul de care vorbeam mai sus va arata asa:
a + b + c + d + e = V_1
16a + 8b + 4c + 2d + e = V_2

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.