Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2008-03-22 00:34:19.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

PreONI 2008: Deschiderea

greco
Tiberiu-Lucian Florea
21 martie 2008

<a href="http://picasaweb.google.com/valentin.stanciu/PreONI2008/photo#5180349592420088274"><img src="http://lh3.google.com/valentin.stanciu/R-RMgfSJ-dI/AAAAAAAAB94/t1H-5rM0rDU/s144/IMG_1354.JPG.jpg" align="left" /></a>

Astazi s-a dat startul finalei PreONI 2008 prin festivitatea de deschidere care a avut loc in Sala Senatului din Rectoratul Universitatii Politehnica Bucuresti. Atmosfera a fost una destinsa si toata lumea nerabdatoare in asteptarea unei noi editii a celui mai important concurs al comunitatii noastre.

Cristian Strat a luat primul cuvantul de la microfon, urand bun-venit tuturor la finala PreONI in numele infoarena si al partenerilor sai: UPB si Adobe Romania. Cristi i-a felicitat pe cei 40 de participanti pentru prestatia avuta in rundele concursului desfasurate online.

In continuare a vorbit Nicolae Tapus, pe care cei mai multi dintre noi il cunosc in calitate de presedinte al ACM Romania. Dupa urarile de rigoare, acesta a prezentat pe scurt Universitatea Politehnica. Am aflat ca acolo invata 26.000 de studenti la licenta, masterat si doctorat in cadrul unor domenii ca:

  • Inginerie Electrica
  • Automatica si Calculatoare
  • Mecanica
  • Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
  • Inginerie in Limbi Straine

Domnul Tapus le-a expus pe scurt celor prezenti satisfactiile si posibilitatile pe care li le ofera o cariera in domeniul informaticii, asigurandu-i de nivelul ridicat al institutiei in cadrul careia activeaza.

In continuare, s-au adresat audientei reprezentantii companiei Adobe. Alexaxndru Costin a pornit, dupa mai multe incercari lipsite de succes, o afacere care a fost in cele din urma cumparata de actualul sau angajator. Nu a reusit sa ajunga la ONI (a participat la Olimpiadele Judetene in Vaslui), dar i-a asigurat pe elevii care il ascultau ca prin munca si perseverenta in depasirea obstacolelor care apar pe drum poti reusi sa infirmi pronosticurile care nu iti dau multe sanse de reusita. Exemplul sau (care include si mai multe interviuri ratate) confirma acest lucru.

Mihai, unul dintre colegii sai de facultate, impreuna cu care a pus bazele firmei InteAkt, ne-a povestit despre interesul pe care l-a avut in liceu pentru olimpiadele de Matematica, Informatica si Chimie. Cu toate ca s-a descurcat mai mult decat onorabil la facultate, pasiunea sa pentru antreprenoriat a fost mai puternica si nu regreta acest lucru. De aici a pornit o discutie intre domnul Tapus si cei doi angajati ai Adobe, in urma careia a rezultat ca sunt cu totii de acord ca facultatea are un rol fundamental in educatia si viata oamenilor, si ca nimeni nu descurajeaza un traseu mai conventional in perioada studentiei.

<a href="http://picasaweb.google.com/valentin.stanciu/PreONI2008/photo#5180349747038911138"><img src="http://lh3.google.com/valentin.stanciu/R-RMpfSJ-qI/AAAAAAAAB_g/Ho6i_IQnA7Y/s288/IMG_1377.JPG.jpg" align="right" hspace="10" vspace="10"/></a>

La final, Mircea Pasoi a vorbit despre aspectele tehnice ale concursului din urmatoarele doua zile. In sala s-a auzit un usor oftat cand a spus ca probele dureaza 5 ore din cauza dificultatii lor mai mari decat a celor precedente. Concurentii au aflat ca vor primi rezultatele duminica si ca evaluarea va avea loc LIVE in sala in care s-a tinut si festivitatea de deschidere. Discutia s-a mutat in domeniul sistemelor de operare si mediilor de programare, motiv pentru toata lumea sa rada la o gluma despre Borland C++. Recent incheiata Olimpiada Judeteana de Informatica e probabil inca proaspata in memoria elevilor.

Tot Cristi a pus capat "zilei 0" din cadrul PreONI, anuntand o serie de surprize: tricoul InfoArena (o premiera!), cadourile din partea Adobe si o iesire la film sambata seara. Dupa o pauza de socializare s-a mers la cantina pentru a lua cina, urmand ca gasca sa se sparga: concurentii la casele / camerele lor iar comisia inapoi in laboratoare, pentru a se asigura ca totul va decurge perfect maine.

Mult succes si distractie placuta celor care participa la PreONI 2008!

Tiberiu Florea - greco.ro

Categorii: preoni 2008