Surse libere

GavrilaVlad
Gavrila Vlad
20 septembrie 2017

Un feature pe care îl asteptaţi de multă vreme, sursele libere la toate problemele din arhivă, a fost lansat astăzi! Mulţumim lui freak93Adrian Budau freak93 pentru că l-a implementat!

Pentru că ştim cu toţii ce zicea Uncle Ben, am dorit să ne asigurăm că folosiţi corect această posibilitate de a vedea sursele altor concurenţi. De aceea, înainte de a accesa pentru prima oară o sursă a unei probleme pe care nu aveţi deja 100 de puncte, veţi primi următorul text:

Acest mesaj apare deoarece încerci să vizualizezi o sursă a unei probleme la care nu ai punctaj maxim. Feature-ul de surse libere a fost lansat pentru a nu restricţiona accesul utilizatorilor la nicio sursă şi a le oferi toate resursele posibile pentru a progresa. Cu toate acestea, modul în care fiecare învăţă optim diferă de la persoană la persoană, iar a vedea această sursă poate să nu fie neapărat spre beneficiul tău. De aceea te sfătuim să nu continui dacă:

  1. Nu te-ai gândit serios la această problemă. 5 minute nu sunt suficiente pentru a găsi soluţia niciunei probleme. Gândeşte-te serios măcar câteva ore. Cere apoi hint-uri pe forum. Revino aici doar ca ultimă variantă.
  2. Ai observat că ai învăţat mai mult rezolvând probleme la care nu ai avut acces la surse. Tentaţia poate fi mare, însă dacă nu te uiţi vei progresa mai mult. :)
  3. Problema face parte dintr-o temă pe care ar trebui să o rezolvi independent. Nu este onest să copiezi, iar profesorul tău va şti că ai copiat.
  4. Nu cunoşti algoritmii sau structurile de date necesare pentru a rezolva această problemă: în acest caz îţi recomandăm să verifici întâi arhiva educaţională.

În schimb, îţi recomandăm să continui dacă:

  1. Ai obţinut un scor mare, dar nu maxim, şi doreşti să vezi posibile optimizări sau stiluri diferite de implementare.
  2. Eşti profesor pregătitor şi doreşti să vezi sursele elevilor tăi.
  3. Cineva ţi-a recomandat această sursă pentru a învăţa un algoritm nou.

Nu dorim ca acest text să fie un impediment în procesul vostru de învăţare; ne dorim să fie o reamintire a motivelor de a vedea o sursă pe care noi le considerăm corecte şi optime pentru a progresa, şi să vă ofere posibilitatea de a vă răzgândi în cazul în care aveţi un moment de "slăbiciune". :)

În acelaşi timp, suntem conştienţi că nu toţi utilizatorii vor respecta aceste principii. Din acest motiv, clasamentele arhivelor de probleme nu mai pot fi accesate din linkul Clasament din stânga paginii (care arată acum doar clasamentul după rating), pentru a evidenţia scăderea lor ca relevanţă. Ele pot fi accesate în continuare de pe paginile arhivelor.

În încheiere, sperăm că acest feature nou să vă ajute să progresaţi. Folosiţi-l cu înţelepciune!

Categorii:
remote content