Mindcoding 2017

cami9719
Camelia Hanes
13 martie 2017

Avem plăcerea de a da start-ul celei de-a patra ediţii a concursului de algoritmică MindCoding, ce se adresează tuturor celor pasionaţi de algoritmi şi arta programării, care îşi doresc îmbunătăţirea performanţelor şi a abilităţilor tehnice, dar şi să îşi extindă orizonturile spre adevărata industrie a programării.

MindCoding este structurat în 4 runde online şi o etapă finală, ce va avea loc în municipiul Cluj-Napoca, România, în perioada 28 - 30 aprilie 2017.

După prima ediţie, site-ul competiţiei a devenit o platformă educaţională, unde programatorii pasionaţi, indiferent de vârstă, îşi împărtăşesc rezultatele cercetărilor şi soluţiile la probleme cu întreaga noastră comunitate, care a atins peste 2500 de prieteni pe reţelele de socializare datorită implicării noastre continue.

În această nouă ediţie, concursul constă în rezolvare de probleme, ce implică îmbinarea algoritmilor cu aplicaţiile lor în viaţa reală. Mai mult, ediţia a 4-a aduce în întâmpinarea candidaţilor o nouă posibilitate: candidaţii pot alege să participe la divizia 2, unde, în comparaţie cu divizia 1, problemele vor avea un grad de dificultate mai scăzut. Scorul obţinut în divizia a doua nu va reprezenta un criteriu de calificare pentru runda finală, dar încurajăm participarea în număr cât mai mare indiferent de experienţa curentă şi participarea în divizia 1 în rundele următoare, în lupta pentru locul meritat în finală.

Fiecare rundă online se desfăşoară pe parcursul a 90 de minute, suficiente pentru rezolvarea a 4 probleme de algoritmică. Fiecărei probleme i se asociază la început un punctaj între 100 şi 1000, care scade odată cu trecerea timpului. Alegerea strategiei potrivite şi entuziasmul pot fi cheia pentru transformarea experienţei algoritmilor într-una remarcabilă.

Scorul total obţinut pentru calificarea în finală va fi calculat ca suma punctajelor obţinute de fiecare participant în toate rundele la care au participat în divizia 1. Următoarele categorii de participanţi vor ocupa locuri în finală: 15 concurenţi absolvenţi de liceu care nu locuiesc în Cluj-Napoca, 5 elevi din afara oraşului Cluj-Napoca, 20 de concurenţi absolvenţi de liceu din Cluj-Napoca, 10 elevi din Cluj-Napoca şi 5 concurenţi internaţionali.

După cele patru runde de calificare şi cele două runde finale, cei mai talentaţi şi vigilenţi participanţi vor fi recompensaţi cu 10 premii consistente, în bani.

Cu ocazia ultimei etape organizate la Cluj-Napoca, concurenţilor le va fi răsplătit efortul cu premii generoase, oferite de companii cunoscute precum eMAG, Bitdefender, Bosch şi TakeoffLabs. De asemenea, în atenţia participanţilor vor fi ofertele de job sau internship, interacţiunile cu participanţi la etapa internaţională a olimpiadei de informatică şi nu numai.

Le urăm mult succes participanţilor şi ne bucurăm să ne întâlnim şi în 2017 în comunitatea MindCoding!

Categorii:
remote content