Jocuri pe Web

Cosmin
Cosmin Negruseri
17 noiembrie 2007

Anul trecut am jucat cateva jocuri web misto ce aveau o realizare simpla, dar te prindeau. Ideea lor e ca trebuie sa parcurgi niste pagini web ca sa ajungi pana la pagina finala. Pe fiecare pagina este cate un puzzle pe care daca il rezolvi poti sa treci la pagina urmatoare. Cele pe care le-am vazut eu sunt Hacker Puzzle , From A to craZy si unul mai complex care mi-a placut foarte mult Funny Farm . Ultimele doua siteuri sunt facute de Igor Naverniouk, un tip din Canada, si el din lumea concursurilor de programare, cu care mai discut din cand in cand. Pentru ambele jocuri el oferea ceva premii simbolice pentru a atrage vizitatori. Ele au aparut pe prima pagina a digg , lucru care mi se pare a fi o dovada de succes. Puzzleurile sunt foarte bine facute si Igor zicea ca partea de programare a luat mai putin decat partea de creere a intrebarilor. Dupa ce a aparut siteul pe digg a trebuit sa faca si cateva restructurari in cod ca sa poata primi un trafic neasteptat de mare. Funny Farm avea cateva reclame Google si eram curios cati bani a reusit sa scoata din un joc care mie mi se parea foarte popular si interesant. Raspunsul lui a fost unul sub asteptari, a zis ca a facut in jur de doua mii de dolari, care nu e o suma asa mare cand e comparata cu salarul pe luna a unui programator mediu din state sau Canada.

Totusi stiu si de jocuri mai banoase ca funny farm cum ar fi Tower of Defense pe care autorul castiga din reclame opt mii de dolari pe luna.

Moda jocurilor de tipul Hacker Puzzle a aparut si in Romania. Alex Brie face reclama pe blogul sau la Brain Tower , un joc cu potential, dar la care mi se pare ca mai are de lucru. Problemele nu sunt chiar cele mai interesante, si lipseste satisfactia de la final, in celelate jocuri te puteai semna intr-un guestbook sau luai un premiu. Dar din cate mi-a zis Alex, mai vrea sa lucreze putin la el, si pentru inceput arata bine. Multa bafta!

Update Alex a bagat de ceva vreme si un guestbook pe site.

Cati dintre voi aveti siteuri cu reclame? Cum va merg?

Categorii:
remote content