Diferente pentru blog/interviu-octavian-costache-partea-intai intre reviziile #2 si #8

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

!{margin: 10px; margin-left: 0; border: 1px solid gray;}<blog/interviu-octavian-costache-partea-intai?vivi2.jpg 50%! _Daca dai un Google search dupa romani ce lucreaza la Google probabil o sa il gasesti pe Octavian Costache, cunoscut de prieteni si de cei de prin blogosfera romaneasca ca vivi. Prima data cand am vorbit cu el a fost parca in 2005 dupa un Oni by Net cand eram foarte curios de rezultate, si apoi l-am mai intalnit cand era in vizita la 'googleplex':http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&q=the+googleplex&sll=37.407255,-122.044373&sspn=0.67087,1.433716&ie=UTF8&ll=37.421861,-122.084713&spn=0.00262,0.0056&t=h&z=18&om=1. Apropo de asta e interesant cum atat de multi olimpici internationali au ajuns sa lucreze la google, pe langa lista de angajati full time de 'aici':olimpici , cel putin alti 8-9 olimpici au facut internshipuri pe vara. Vivi are un 'cv':http://www.vivi.ro/_cv.html variat si cu realizari cum ar fi premii la olimpiadele de informatica, premii la concursul internetics de webdesign, premiant si apoi participant in comisie la concursul infoeducatie, realizarea impreuna cu Irina Dumitrascu a siteului 'doizece.ro':http://doizece.ro , cel mai mare site de jocuri online din Romania, pe care l-a vandut inainte de a se angaja la google companiei neogen, are un blog ce e intre primele 50 de bloguri din Romania, a fost asistent la cursuri de algoritmica si instructor la cursuri Cisco, tot vivi a initiat 'Oni by Net':http://olimpiada.info/bynet/ , partea online a olimpiadei natinale de informatica. Astfel am fost sigur ca un interviu cu el ar fi foarte interesant. Acum postez doar prima parte a interviului._
!{margin: 10px; margin-left: 0; border: 1px solid gray;}<blog/interviu-octavian-costache-partea-intai?vivi2.jpg 50%! _Daca dai un Google search dupa romani ce lucreaza la Google probabil o sa il gasesti pe Octavian Costache, cunoscut de prieteni si de cei de prin blogosfera romaneasca ca Vivi. Prima data cand am vorbit cu el a fost parca in 2005 dupa un ONI by Net cand eram foarte curios de rezultate, si apoi l-am mai intalnit cand era in vizita la 'GooglePlex':http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&q=the+googleplex&sll=37.407255,-122.044373&sspn=0.67087,1.433716&ie=UTF8&ll=37.421861,-122.084713&spn=0.00262,0.0056&t=h&z=18&om=1. Apropo de asta e interesant cum atat de multi olimpici internationali au ajuns sa lucreze la google, pe langa lista de angajati full time de 'aici':olimpici , cel putin alti 8-9 olimpici au facut internshipuri pe vara. Vivi are un 'CV':http://www.vivi.ro/_cv.html variat si cu realizari cum ar fi premii la olimpiadele de informatica, premii la concursul internetics de webdesign, premiant si apoi participant in comisie la concursul infoeducatie, realizarea impreuna cu Irina Dumitrascu a siteului 'doizece.ro':http://doizece.ro , cel mai mare site de jocuri online din Romania, pe care l-a vandut inainte de a se angaja la google companiei neogen, are un blog ce e intre primele 50 de bloguri din Romania, a fost asistent la cursuri de algoritmica si instructor la cursuri Cisco. Tot Vivi a initiat 'ONI by Net':http://olimpiada.info/bynet/ , partea online a olimpiadei natinale de informatica. Astfel am fost sigur ca un interviu cu el ar fi foarte interesant. Acum postez doar prima parte a interviului._
*Cum ai inceput cu informatica?*
In clasa a 5-a am vazut primul PC XT la mama la servici. Pe vremea aia doar ma jucam, ne-am cumparat un HC90 pe care incarcam jocuri de pe caseta. Probabil primul meu program a fost un program in Basic cu care puteam sa desenez. Am desenat o masina si am salvat-o pe o caseta. :-) In clasa a 7-a am inceput sa fac informatica la scoala si mi-am dat seama ca sunt bun la rezolvat probleme si algoritmi. Intr-a 9-a am dat la clasa de informatica pentru ca era considerata cea mai buna clasa din liceu. Am inceput sa merg la olimpiade si cam de aici a inceput totul.
In clasa a 5-a am vazut primul PC XT la mama la serviciu. Pe vremea aia doar ma jucam, ne-am cumparat un HC90 pe care incarcam jocuri de pe caseta. Probabil primul meu program a fost un program in Basic cu care puteam sa desenez. Am desenat o masina si am salvat-o pe o caseta. :-) In clasa a 7-a am inceput sa fac informatica la scoala si mi-am dat seama ca sunt bun la rezolvat probleme si algoritmi. Intr-a 9-a am dat la clasa de informatica pentru ca era considerata cea mai buna clasa din liceu. Am inceput sa merg la olimpiade si cam de aici a inceput totul.
*Scriai in pagina personala ca ai fost si la concursuri la fizica cand erai tanar? De ce nu ai continuat pe calea respectiva?*
La fizica era prea multa teorie de studiat iar eu sunt lenes din fire. Concursurile de informatica aveau mai putine teoreme si teorii in spate. In timp ce la fizica provocarea era sa faci conexiuni intre teorii si demonstratii si trebuia sa memorezi multa informatie, la informatica provocarile erau mult mai aproape de rezolvarea pura de probleme unde nu este nevoie de un fond teoretic atat de mare. La informatica puteai rezolva probleme si fara sa le demonstrezi sau fara sa ai fondul teoretic, deci puteam sa fiu mai lenes pe partea de pregatire. :-)
Deci, ca sa iti raspund totusi la intrebare, invatati ce va este cel mai usor pentru a putea realiza ceva. Php, mySql, Java sunt exemple excelente. Nu uitati insa ca sunt doar tool-uri si nu le acordati importanta decat in masura in care merita. Razboaiele despre care limbaj este cel mai tare sunt de cele mai multe ori inutile.
*Povesteste-ne despre un proiect de-al tau ce ti-a placut in mod deosebit in afara de doizece.ro :).*
Didactic.ro este un proiect mai putin 'cool' dar care a schimbat foarte mult viata profesorilor ajutandu-i sa comunice si sa impartaseasca teste, lectii, reviste scolare si mult alt continut generat de utilizatori. Timp de doi ani l-am dezvoltat impreuna cu Emil Onea si s-a impus recent ca unul din cele mai vizitate site-uri dedicate educatiei din Romania (http://www.trafic.ro/top/educatie-invatamant/), in contextul in care celelalte site-uri populare sunt in principal site-uri de referate. Cred ca putini oameni stiu ca eu am fost singurul dezvoltator al site-ului asta inainte sa plec din Romania si ca acum este in mare parte neschimbat.
Didactic.ro este un proiect mai putin 'cool' dar care a schimbat foarte mult viata profesorilor ajutandu-i sa comunice si sa impartaseasca teste, lectii, reviste scolare si mult alt continut generat de utilizatori. Timp de doi ani l-am dezvoltat impreuna cu Emil Onea si s-a impus recent ca unul din cele mai vizitate site-uri dedicate educatiei din Romania ('http://www.trafic.ro/top/educatie-invatamant/':http://www.trafic.ro/top/educatie-invatamant/), in contextul in care celelalte site-uri populare sunt in principal site-uri de referate. Cred ca putini oameni stiu ca eu am fost singurul dezvoltator al site-ului asta inainte sa plec din Romania si ca acum este in mare parte neschimbat.
Povestea cu el este interesanta pentru ca este un site pe care l-am dezvoltat pentru Softwin desi ma plateau pentru asta mai putin decat credeam eu ca merit. Cu toate astea l-am facut pentru ca voiam sa fac ceva interesant, credeam in idee, stiam ca trebuie facut si am zis ca mai bine lucrez la ceva si sunt platit mai putin decat sa stau degeaba (si sa nu castig nimic :-) ).
_Partea a doua a interviului va aparea in curand._
==BlogCommentCount(topic_id="2472")==
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2472