Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-11-30 08:45:15.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Inteligenta, nativa sau educata?

Cosmin
Cosmin Negruseri
30 noiembrie 2007

O intrebare interesanta, care mi-am pus-o mai demult. Cand eram in liceu sau in scoala generala credeam ca inteligenta unui om are un nivel maxim pana la care se poate ajunge, care prin oricata munca nu il poti depasi.

Acum am o alta parere, si anume ca in conditii bune poti progresa extrem de mult. Mai important decat a lucra mult este sa lucrezi bine si sa nu intrii in rutina.

Cateva articole interesante legate de tema asta sunt How to raise smart kids care ne spune cum copiii care cred ca inteligenta poate fi antrenata evolueaza in timp mult mai bine fata de cei cu credinta ca inteligenta e o chestie nativa, Teach yourself programming in ten years scris de directorul pe research de la Google in care ne atrage atentia si unii oameni considerati genii cum a fost Motzard au produs rezultate de nivel foarte inalt abia dupa in jur de zece ani de activitate in domeniul in care erau experti, iar al treilea articol The Grandmaster Experiment ne spune despre un psiholog care nu credea in notiunea de geniu, si pentru a demonstra ca nu exista un asemenea lucru si-a facut toate trei ficele maestre de sah.

Cititi toate trei articolele pentru ca merita.

Voi ce credeti? E inteligenta o caracteristica mai mult nativa sau educata?

 Comentarii ()

Categorii: