Infoarena lovește din nou!

wefgef
Andrei Grigorean
13 octombrie 2012

Sîmbătă, 13 octombrie 2012, a avut loc faza regională a concursului ACM ICPC, regiunea sud-est europeană. Au participat 78 de echipe de la 47 de universităţi, provenind din 8 ţări diferite. Experienţa ultimilor ani ne învaţă că regiunea noastră este una dintre cele mai puternice din lume, concurenţa fiind foarte mare, în special din partea echipelor din Ucraina. La fel ca la ultima ediţie, concursul s-a desfăşurat în două locuri diferite: la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi în Vinnytsia, Ucraina. Pentru evaluare s-a folosit sistemul Ejudge, iar concurenţii trebuiau să submiteze sursele online.

Consideraţi de mulţi principalii candidaţi români pentru calificare, echipa Universităţii din Bucureşti, BigDawgs, a reuşit un rezultat remarcabil. Toţi cei trei membri ai acestei echipe fac parte şi din echipa infoarena:

Cu 8 din 10 probleme rezolvate şi cu o penalizare de 1003 minute, ei au reuşit să se claseze în final pe treapta a doua a podimiului, poziţie care le garantează un loc la faza finală a celui mai de tradiţie concurs de programare din lume. Merită menţionat că au fost detronaţi de pe prima poziţie cu doar 4 minute înainte de finalul probei, altfel am fi asistat la o victorie românească după foarte mulţi ani.

Celelalte echipe româneşti s-au descurcat şi ele foarte bine, Universitatea din Bucureşti ocupînd de asemenea locurile 9 şi 11, prin echipele Smecheria şi Aproape Oltenia (ambele cu 7 probleme rezolvate). Şi Politehnica s-a descurcat onorabil, Angry Pink Bunnies terminînd pe 18, iar Retired But Dangerous pe 19 (ambele cu 6 probleme rezolvate).

Îi felicităm pe toţi şi le ţinem pumnii celor trei la faza finală care va avea loc în iulie 2013, în Sankt Petersburg!

Categorii:
remote content