Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2014-06-05 11:09:44.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

In memoriam Mihai Patrascu

a_h1926
Heidelbacher Andrei
05 iunie 2014

Astazi, 5 iunie 2014, se implinesc doi ani de la plecarea lui Mihai Patrascu pe drumul fara intoarcere, cunoscut in comunitatea informatica romaneasca pentru rezultatele lui impresionante la olimpiadele internationale de informatica (4 medalii de aur si 3 de argint) si pentru problemele lui originale.

Ca student la MIT, in 2005, a obtinut premiul pentru cel mai bun student in cercetare din SUA si Canada, iar cu lucrarea de doctorat a obtinut premiul pentru cea mai buna teza de la MIT. In 2012, Asociatia Europeana de Informatica Teoretica i-a acordat premiul Presburger pentru revolutionarea domeniului de structuri de date.

Mihai a fost un apropiat al comunitatii infoarena, a fost presedintele Comisiei Stiintifice a Balcaniadei (2011) si a Olimpiadei Europei Centrale (2009), membru al Comitetului Stiintific al Olimpiadei Internationale de Informatica (2011), s-a implicat in comisiile stiintifice ale mai multor olimpiade si concursuri nationale si a sustinut conferinte la universitati romanesti pe marginea rezultatelor sale in cercetare.

Rog toti utilizatorii infoarena sa pastreze un moment de reculegere in memoria lui Mihai.

Odihneasca-se in pace.

Categorii: