Importanța perspectivei

Marius
Marius Stroe
26 aprilie 2012

Cred că există o calitate ce se construieşte în timp, în mod conştient, fără să îi ştii efectul înainte, şi care nu a fost subliniată într-un post anterior: perspectiva. Perspectiva asupra lucrurilor din jur şi, mai ales, asupra ta.

Am să înşir câteva ‘revelaţii’ personale, unele simple de tot, care sper că te vor ajuta.

Olimpiadele sunt un start foarte bun pentru a observa ce calităţi ai şi unde mai trebuie să munceşti. Atitudinea pe care o vei dobândi din pregătire şi din săptămâna când toată munca ta se va concentra, te vor ajuta să fii un lider, să ţinteşti spre vârf. Am întâlnit multe persoane care nu au, pur şi simplu, acest reper esenţial: să ţinteşti spre vârf. Motiv pentru care se complac şi mai ‘la coadă’.

În facultate, toate noţiunile din liceu vor fi de ajutor, dar flexibilitatea în gândire şi atitudinea te vor ajuta mai mult decât crezi. Un pas major pentru tine ca student este stagiul de pregătire la o companie din străinătate. Stagiile te vor ajuta să îţi dai seama ce vrei de la viaţă, ce vrei de la locul unde vei trăi, de la oamenii din acel mediu. Însă, trebuie să fii curajos şi perseverent, pentru a le primi.

La începutul facultăţii, calităţile mele de design al codului erau nule. Nu mai mergea cu int main(void). Şi am ajuns acum să cred că designul codului e un lucru ce-l înveţi greu. Şi, într-adevăr, se reduce la postul lui Octavian Costache.

Fail fast. Majoritatea am citit despre o anume companie de succes că secretul nu e să aştepţi să pice soluţia optimă din cer, ci să execuţi greşit până reuşeşti. Citisem şi eu. Însă a trebuit să trăiesc o vreme între acei oameni pentru a înţelege ce înseamnă să fail fast. Postul cofondatorului Summify spune, cu alte cuvinte, că:

Unii aşteaptă ideea, eu mă apuc de lucru.

În industrie nu e raiul pe pământ, dar dacă explorezi ai să găseşti şi locul ce ţi se potriveşte. Iar de aici ajung la importanţa comunităţilor, un post excelent al lui Traian Rebedea. Târziu vei înţelege acest lucru, dar ţine minte că e întotdeauna bine să te arunci între cei mai buni oameni.

Categorii:
remote content