Drumuri Lungi

Cosmin
Cosmin Negruseri
17 octombrie 2008

Era o vreme cand uram drumurile lungi, mai ales primele zboruri de avion Romania/California si inapoi. Stai acolo 16 sau 20 de ore pe scaun amortesti si te uiti la niste filme pe un ecran mic pe care abia se vede. Asta daca ai noroc. Dar ultimele cateva drumuri m-au facut sa imi schimb parerea.

Pe drumul ce l-am facut recent in Seul am citit o carte care am cumparat-o de ceva vreme si tot statea necitita prin casa, Blink de Malcom Gladwell. E destul de tare, v-o recomand. Pe drumul inspre Disney Land, anul trecut am citit Freakonomics. Acum vreo doi ani, cand trebuia sa merg pe tren opt ore la Suceava la pregatirile lotului, mi-au venit idei de vreo cinci sau sase probleme noi pe care le-am propus mai tarziu la diverse concursuri. Cam toate erau pe aceiasi tema (teoria grafurilor, brute force si optimizari pe biti), dar le-am folosit la concursuri diferite :). Cand mergeam in Spania la sfarsitul anului I de facultate, mi-am amintit sapte probleme pe care nu stiam sa le rezolv in liceu. Cand m-am intors acasa le rezolvasem pe toate. Probabil mai pot gasi si alte exemple ...

In weekend sau dupa munca parca ai chestii mai bune sau interesante de facut decat sa citesti o carte sau sa te gandesti la niste probleme. De exemplu sa te mai odihnesti, sa socializezi sau sa citesti cateva articole "bytesized" pe internet. O calatorie parca te forteaza sa te concentrezi fiind imobilizat intr-o anumita masura si neavand distrageri.

Ati avut si voi experiente similare? Eu abia astept cate un drum lung ...

Categorii:
remote content