Vă mulţumim că ne-aţi fost alături şi în 2009!

gcosmin
Gheorghe Cosmin
03 martie 2010

Echipa infoarena vă mulţumeşte pentru sprijinul acordat şi în 2009 prin direcţionarea a "2%" din impozitul pe venit! Înseamnă foarte mult pentru noi ajutorul şi implicarea directă a comunităţii - e o dovadă că munca noastră are un impact crescând in rândul utilizatorilor!

În 2009 fondurile primite prin sistemul "2%" au însumat 7.892 RON, ceea ce reprezintă o contribuţie cu peste 70% mai mare decât cea din 2008, când am înregistrat un total de 4.620 RON. Creşterea spectaculoasă ne bucură cu atât mai mult cu cât strângerea fondurilor necesare pentru organizarea concursurilor şi activităţilor infoarena a reprezentat întotdeauna o dificultate. Ajutorul vostru este deosebit de important deoarece bugetul infoarena este format din banii primiţi prin sistemul "2%", prin sponsorizari şi prin donaţii. În ultimii ani, sumele obţinute prin programul "2%" au fost printre cele mai importante două contribuţii primite anual de Asociaţia infoarena.

Faptul că programul "2%" prevede confidenţialitatea contribuabililor ne-a împiedicat să obţinem o listă nominală a acestora, însă le mulţumim tuturor cu sinceritate şi ne bucurăm că ne-au fost alături!

Având în vedere că sprijinul financiar din partea comunităţii devine din ce în ce mai semnificativ, ne intrebăm, ar putea un ONG cum e Asociaţia infoarena să fie finanţat integral printr-un astfel de sistem?

Ce este “2%”?

Pe scurt, "2%" este un sistem prin care orice contribuabil poate direcţiona, gratuit, "2%" din impozitul pe venit către o entitate non-profit, asigurând o mai bună transparenţă a sistemului fiscal şi ajutând la buna dezvoltare a organizaţiilor apropiate fiecăruia. Pentru mai multe informaţii puteţi vizita pagina infoarena dedicată sistemului "2%" sau pagina de informare doilasuta.ro.

Cum vor fi folosite fondurile primite?

Principala cheltuială a Asociaţiei infoarena o reprezintă organizarea finalei concursului Algoritmiada. Fondurile vor fi folosite pentru a asigura cazarea, masa si premiile celor mai buni concurenţi, elevi si studenţi. Anul acesta bugetul rundei finale porneşte de la 30.000 RON, ceea ce inseamnă că sprijinul vostru reprezintă peste 25% din costuri.

O altă investiţie a Asociaţiei infoarena constă in organizarea de coding-camps. În 2009 ne mândrim cu două asemenea întruniri în care s-au implementat numeroase facilităţi noi şi s-a dezvoltat site-ul, ceea ce a dus la lansarea versiunii infoarena 2.3. Cele mai importante componente implementate anul trecut le reprezintă concursurile virtuale şi tag-urile.

De asemenea, costuri apar şi pentru organizarea şedinţelor, in cadrul cărora ne impărţim responsabilitaţile şi “punem ţara la cale”. De-a lungul timpului, membrii echipei au discutat numeroase idei de proiecte pentru dezvoltare, pornind de la cele cu rol de a întări sau de a extinde comunitatea şi până la cele care ţin de development. Din lipsă de resurse însă, multe dintre ele au rămas doar la stadiul de idei. Sprijinul vostru ne poate ajuta să le punem in practică!

“2%” in 2010

infoarena are nevoie sa îi fii alături şi în 2010!

"2%" din impozitul aferent salariului tău, al părinţilor sau prietenilor poate însemna cazarea unui participant la finala Algoritmiada, costul unei şedinţe sau o parte din premiul acordat unui concurent remarcabil. Fiecare contribuţie contează!

Problema critică pentru răspandirea proiectului "2%" o reprezintă lipsa de informare. Ar fi de mare ajutor să le vorbeşti apropiaţilor despre beneficiile aduse unui ONG prin redirecţionarea procentului amintit din impozitul lor pe venit. Fii ambasador infoarena şi informeaza-ţi cunostinţele asupra sistemului "2%".

Sustineţi-ne şi in 2010! Procedura este simplă şi constă în depunerea unei declaraţii la administraţia financiară de care aparţine domiciliul tau. Termenul limită pentru depunderea cererilor este 15 mai 2010!

Vă mulţumim încă o dată pentru sprijin!

Categorii:
remote content