'*Facultatea de Matematica si Informatica*':http://fmi.unibuc.ro/ro si Centrul de Cercetare in Modele de Calcul, Algoritmi si Criptografie (MOCALC) anunta:
p{border: 2px dashed silver;display:block;width:50%;margin:0em auto;padding:0.3em;text-align:center;}=. Conferinta ==user(user="mpatrascu")==
p{border: 2px dashed silver;display:block;width:50%;margin:0em auto;padding:0.3em;text-align:center;}=. _Conferinta_ ==user(user="mpatrascu")==
*Perspective Geometrice in Dezvoltarea Algoritmilor*
_Joi 31 ianuarie si vineri 1 februarie, ora *15:00*, sala *220*_
31 ianuarie si 1 februarie, ora *15:00*, sala *220*
h3. Rezumat
==user(user="mpatrascu" type="tiny")== are printre cele mai bune rezultate la olimpiadele
internationale la informatica dintre romani. A luat premiul I la
Olimpiada nationala de informatica din clasa a 4a (concurand la
clasa a 5a) pana intr-a 12a. La olimpiada internationala de
informatica a luat doua medalii de aur si una de argint (in 2001
a fost locul II la IOI).
bq. Cum ajuta o constructie Cantor pentru cardinalitatea numerelor rationale la obtinerea unor structuri de date eficiente? De ce estimarea normelor in dimensiuni inalte este necesara la optimizarea cautarilor in baze de date? Cum pot progrese in intelegerea geometriilor ne-euclidiene sa ajute la constructia microprocesoarelor? Perspectiva geometrica s-a dovedit din ce in ce mai utila in progresele recente in dezvoltarea algoritmilor. In acest curs, vom discuta cateva idei matematice reprezentative, si cativa algoritmi frumosi care se obtin. Cursul este la nivel introductiv si speram ca va contine idei interesante si pentru informaticieni care urasc matematica si pentru matematicieni care urasc informatica.
In 2005 a luat premiul 'Outstanding Male Undergraduate Award' pe
Statele Unite si Canada.
h3. Despre
Interviu, Partea I
http://infoarena.ro/blog/interviu-mihai-patrascu-partea-intai
==user(user="mpatrascu" type="tiny")== este student la doctorat la 'MIT':http://mit.edu si are printre cele mai bune rezultate la olimpiadele internationale la informatica dintre romani. Poti afla mai multe despre el din interviul ('partea 1':blog/interviu-mihai-patrascu-partea-intai si 'partea 2':blog/interviu-mihai-patrascu-partea-a-doua) luat de Cosmin Negruseri, din 'pagina lui personala':http://web.mit.edu/~mip/www/ sau de pe 'blog-ul':http://infoweekly.blogspot.com/ lui.
Interviu, Partea II
http://infoarena.ro/blog/interviu-mihai-patrascu-partea-a-doua
h2. Rezumat
bq. Cum ajuta o constructie Cantor pentru cardinalitatea numerelor rationale la obtinerea unor structuri de date eficiente? De ce estimarea normelor in dimensiuni inalte este necesara la optimizarea cautarilor in baze de date? Cum pot progrese in intelegerea geometriilor ne-euclidiene sa ajute la constructia microprocesoarelor?
Perspectiva geometrica s-a dovedit din ce in ce mai utila in progresele recente in dezvoltarea algoritmilor. In acest curs, vom discuta cateva idei matematice reprezentative, si cativa algoritmi frumosi care se obtin.
Cursul este la nivel introductor si speram ca va contine idei interesante si pentru informaticieni care urasc matematica si pentru matematicieni care urasc informatica.