Conferinta Mihai Patrascu la UNIBUC

domino
Mircea Pasoi
25 ianuarie 2008

Facultatea de Matematica si Informatica si Centrul de Cercetare in Modele de Calcul, Algoritmi si Criptografie (MOCALC) anunta:

Conferinta Mihai Patrascu
Perspective Geometrice in Dezvoltarea Algoritmilor
Joi 31 ianuarie si vineri 1 februarie, ora 15:00, sala 220

Rezumat

Cum ajuta o constructie Cantor pentru cardinalitatea numerelor rationale la obtinerea unor structuri de date eficiente? De ce estimarea normelor in dimensiuni inalte este necesara la optimizarea cautarilor in baze de date? Cum pot progrese in intelegerea geometriilor ne-euclidiene sa ajute la constructia microprocesoarelor? Perspectiva geometrica s-a dovedit din ce in ce mai utila in progresele recente in dezvoltarea algoritmilor. In acest curs, vom discuta cateva idei matematice reprezentative, si cativa algoritmi frumosi care se obtin. Cursul este la nivel introductiv si speram ca va contine idei interesante si pentru informaticieni care urasc matematica si pentru matematicieni care urasc informatica.

Despre

mpatrascuMihai Patrascu mpatrascu este student la doctorat la MIT si are printre cele mai bune rezultate la olimpiadele internationale la informatica dintre romani. Poti afla mai multe despre el din interviul (partea 1 si partea 2) luat de Cosmin Negruseri, din pagina lui personala sau de pe blog-ul lui.

Categorii: stiri