A trecut si olimpiada

Cosmin
Cosmin Negruseri
12 mai 2008

A trecut si anul asta olimpiada. Imi amintesc cum in fiecare an, dupa olimpiada, ma gandeam ca anul viitor va fi mult mai bine. Dar gandurile astea dispareau si la urmatoarea olipiada ma apucam de pregatiri abia cu o saptamana sau doua inainte de judeteana. Rezultatele erau la fel, adica lipseau. Asta pana cand am participat serios la concursul Bursele Agora, care m-a fortat intr-un fel sa fac o pregatire pe tot parcursul anului.

Puteti citi cateva posturi despre concursul de anul asta pe blogul lui Florin Manea, care a fost presedintele comisiei stiintifice anul acesta:
* ONI 2008: Impresii
* ONI 2008: Subiectele
* ONI 2008: Prefata

S-a facut un mare pas in fata cu adaugarea medaliilor, ca si la celelalte olimpiade (mate, fizica). Cred ca acestea vor ajuta foarte mult la motivarea participantilor spre a isi creste nivelul de la an la an.

Eu regret faptul ca anul asta nu s-a facut Oni By Net. Era o traditie buna care e pacat ca a fost intrerupta. Chiar vorbeam cu ceva vreme inainte de concurs cu Catalin Francu si ne gandeam sa participam. Florin avea pe blogul lui un argument ca poti oricum sa rezolvi problemele offline. Se vede ca nu a participat la un Oni By Net, e foarte misto sa iti poti compara fortele cu concurentii de la concursul oficial. Nu se poate asemana experienta respectiva cu rezolvatul catorva probleme intr-o arhiva oarecare. Sper ca la anul sa fie reluata organizarea acestei parti a concursului. Din cate am inteles, Liviu Valsan ar fi vrut sa ajute la organizarea ei.

Felicitari castigatorilor, iar celorlalti spor la munca si bafta mare la anul!

Categorii:
remote content