Regulament

Se recomanda, pe langa citirea acestui regulament, citirea regulamentului general infoarena.

Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament pe parcursul desfasurarii concursului. Daca apar prevederi noi sau daca anumite prevederi ale regulamentului sunt modificate sau eliminate, atunci acestea vor fi anuntate pe site-ul concursului. Orice modificare a regulamentului va intra in vigoare, in functie de situatie, fie din momentul publicarii ei, fie dupa incheierea rundei aflate in desfasurare. In momentul anuntarii modificarii va fi precizat si momentul din care aceasta intra in vigoare.

Dreptul de participare

Persoanele care fac parte din echipa infoarena cat si alti contribuitori implicati direct in organizarea concursului Algoritmiada 2012 nu au dreptul de a participa. Exceptie la aceasta regula sunt acele persoane din afara echipei infoarena care propun probleme la alte categorii de varsta decat categoriile la care participa. De asemenea, orice concurent care are un comportament considerat inadecvat fata de echipa infoarena sau fata de alti concurenti va fi descalificat. Un concurent se poate califica la finala doar daca se incadreaza ca varsta in grupa la care a concurat (aceasta verificare se va face prin prezentarea unei dovezi legale care il incadreaza pe concurent la acea grupa, mai putin la grupa Open, unde poarte participa oricine, indiferent de varsta).

Repartizarea

Toti participantii vor fi repartizati in 4 grupe, in concordanta cu varsta lor. Repartizarea se face astfel:

  • Clasele 5-9
  • Clasa a 10-a
  • Clasele 11-12
  • Open

Oricine poate participa la o alta grupa decat cea la care se incadreaza, dar calificarea la finala cat si impartirea premiilor se va face conform regulamentului, fara nicio exceptie.

Inscriere

Tot ce trebuie sa faceti pentru a participa la concursul Algoritmiada 2012 este sa aveti un cont pe infoarena. Inregistrarea se poate face pe site-ul infoarena. Acelasi cont va fi folosit pentru a accesa forum-ul.

Runde

Vor exista 4 runde de calificare, iar in urma clasamentului stabilit primii de la fiecare grupa vor fi selectati pentru etapa finala desfasurata in cadrul unei tabere. Cele 4 runde vor avea loc duminica, incepand cu ora 9:00, desi pot interveni exceptii. Durata lor va fi de 4 ore. Un program detaliat poate fi gasit pe pagina principala a concursului. La runda finala se vor califica un numar variabil de participanti in functie de categorie, cei mai bine clasati in clasamentul total al rundelor online. La fiecare categorie, vor exista minim 10 finalisti.

Intrebari

In prima ora vor putea fi formulate eventualele intrebari, pe forum, in topicurile special create. Orice intrebare pusa in alt mod (primita ca personal message, pe mail, etc.) va fi ignorata. Raspunsuri vor fi oferite doar la intrebarile puse in prima ora . Intrebarile trebuie formulate astfel incat sa se poate raspunda cu DA sau NU. In caz contrar sau in cazul in care raspunsul se afla in textul problemei se va raspunde cu NO COMMENT. Nu vor exista exceptii de la aceste reguli. Daca echipa va considera ca raspunsul la o anumita intrebare este de interes general si clarifica anumite aspecte, atunci se va face un anunt general prin intermediul forumului.

Trimiterea solutiilor

Trimiterea solutiilor se va face prin intermediul interfetei site-ului infoarena.
Odata autentificati in contul vostru, veti putea selecta arhiva la care doriti sa lucrati (in cazul acesta una din arhivele Algoritmiada 2012) si veti putea folosi link-ul "Trimite solutii".

Evaluare

Evaluarea solutiilor (mai multe detalii aici) trimise se face in timp real, insa punctajele nu vor fi facute publice decat la incheirea rundei de concurs. Veti putea vizualiza pozitia ocupata in clasament dupa terminarea rundei in rubrica Clasament.

Se recomanda sa instalati pe calculatorul vostru aceleasi versiuni de compilatoare ca cele specificate la link-ul de mai sus. Echipa infoarena nu este responsabila pentru diferentele intre versiuni de compilatoare si nu va efectua reevaluari in astfel de cazuri.

Contestatii

Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a reevalua orice problema in situatia in care se detecteaza erori in teste sau in programul de verificare dupa evaluare. Cum testele problemelor nu vor fi facute publice, posibilitatile de a contesta sunt limitate. Pentru a asigura o evaluarea corecta, echipa infoarena va garanteaza ca va testa intens toate problemele inainte de concurs si ca va verifica corectitudinea procesului de evaluare dupa terminare. In caz ca totusi aveti o contestatie, aceasta trebuie trimisa pe mail la adresa andrei.grigorean at gmail.com in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor rundei curente pe site. Ele vor fi rezolvate in termen de maxim 5 zile, iar dupa rezolvarea lor rezultatele vor fi declarate finale.

Solutii

La scurt timp dupa terminarea evaluarii se va publica un articol cu solutiile pentru problemele rundei respective. Testele utilizate pentru evaluare nu vor fi facute publice.

Transferul problemelor

Problemele vor fi mutate dupa evaluare in Arhiva de probleme infoarena, avand astfel la dispozitie un evaluator 24 din 24 si posiblitatea de a finisa solutiile la problemele nerezolvate in timpul concursului.

Trisare

Algoritmiada 2012 este un concurs individual, asadar orice tentativa de colaborare va aduce descalificarea celor implicati. Echipa infoarena isi rezerva dreptul de a verifica sursele concurentilor, iar in caz ca se descopera surse aproximativ identice, concurentii respectivi vor fi descalificati din concurs. Aceeasi masura va fi aplicata si celor care concureaza sub un alt nume decat cel adevarat. In cazul unui atac asupra sistemului de evaluare sau asupra paginilor infoarena utilizatorul vinovat va fi descalificat din concurs, iar contul sau infoarena va fi suspendat definitiv. Echipa infoarena mai poate stabili si alte masuri de pedepsire in alte situatii, in functie de gravitatea prejudiciilor cauzate.

Concurs realizat in parteneriat cu:

Si sprijinit de: Click Birotica, "SC Sucmerom SRL", "SC IT Solutions SRL", "SC VELMUR COM SRL", "UBERTY General Suply and Services".