Fişierul intrare/ieşire:xspe.in, xspe.outSursăAlgoritmiada 2012, Runda 3
AutorCosmin Silvestru NegruseriAdăugată deCezarMocanCezar Mocan CezarMocan
Timp execuţie pe test0.7 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Xspe

Iepurasul Mivas este intr-o misiune speciala. Pauza de pranz se apropie, iar Mivas are nevoie de putin ajutor din partea voastra. Iepurasul se deplaseaza intr-un elicopter deasupra axei OX, intre numerele 1 si N. El stie ca la fiecare coordonata intreaga ( 1, 2, ... N ) se afla cate un morcov, cu valoare nutritionala cunoscuta. Elicopterul il va lasa pe Mivas deasupra unei pozitii oarecare, iar iepurasul va manca exact 2 morcovi in felul urmator: mai intai cel de pe pozitia pe care a aterizat, iar apoi pe urmatorul la dreapta (inspre N) cu valoare nutritionala mai mica decat a primului. Daca un asemenea morcov nu exista, Mivas va ramane pe jumatate flamand. Definim valoarea nutritionala a unei mese ca fiind suma valorilor corespunzatoare morcovilor mancati.
Din cauza ca Mivas nu stie exact unde va fi aruncat din elicopter, va roaga pe voi sa calculati pentru fiecare pozitie valoarea nutritionala a unei mese care ar incepe din pozitia respectiva.

Date de intrare

Fişierul de intrare xspe.in va contine pe prima linie numarul natural N, iar pe linia a 2-a cele N numere naturale, reprezentand valorile nutritionale ale morcovilor.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire xspe.out se vor afisa N numere, ai i-lea reprezentand valoarea unei mese care incepe la pozitia i.

Restricţii şi precizări

  • 2 ≤ N ≤ 1.000.000
  • Valoarea nutritionala a unui morcov este pozitiva mai mica de 108.
  • Pentru teste in valoare de 20 de puncte, 2 ≤ N ≤ 1.000
  • Se recomandă evitarea citirii cu streamuri.

Exemplu

xspe.inxspe.out
5
4 2 20 1 13
6 3 21 1 13
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content