Pagini recente » Diferente pentru problema/boundingbox intre reviziile 2 si 3 | Profil [email protected] | Diferente pentru problema/secvbest intre reviziile 12 si 13 | Monitorul de evaluare | Diferente pentru problema/vecini3 intre reviziile 12 si 11
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
Suntem în anul 2030 şi ăn sfârşit pandemia s-a încheiat iar elevii s-au întors la şcoală. La ora de sport sunt $N$ copii numerotaţi cu numerele naturale de la $1$ la $N$. La început, aceştia sunt aşezaţi în linie dreaptă într-o anumită ordine. Aşezarea copiilor poate fi văzută ca pe o permutare $A$ a numerelor de la $1$ la $N$. Copiii joacă un joc în care au voie să efectueze următoarele $2$ tipuri de operaţii:
* Vecinii copilului de pe poziţia $i$ îşi schimbă locurile ( $1 ≤; i ≤; numărul de copii rămaşi în joc$ ).
* Vecinii copilului de pe poziţia $i$ îşi schimbă locurile ( $1 ≤ i ≤ numărul de copii rămaşi în joc$ ).
* Vecinii copilului de pe poziţia $i$ sunt eliminaţi din joc ($1<i<numărul de copii rămaşi în joc$).
Chiar dacă una dintre operaţii implică eliminarea a doi copii, acest joc nu este despre un singur câştigător, ci despre lucrul în echipă. Aşadar, profesorul de sport le cere copiiloe să colaboreze şi, plecând de la configuraţia iniţială $A$ şi folosind cele două tipuri de operaţii, să ajungă la o configuraţie finală $B$. Configuraţia finală $B$ este formată dintr-o submulţime de $M$ copii ($M≤N$) a tuturor celor $N$ copii aşezaţi în linie dreaptă într-o anumită ordine. Se garantează că $N$ şi $M$ au aceeaşi paritate. Copiii cunt puţin bulversaţi şi ar vrea mai întâi să ştie dacă măcar este posibil să ajungă din configuraţia iniţială $A$ la cea finală $B$. Ai putea să îi ajuţi şi să le răspunzi la această întrebare?
Chiar dacă una dintre operaţii implică eliminarea a doi copii, acest joc nu este despre un singur câştigător, ci despre lucrul în echipă. Aşadar, profesorul de sport le cere copiiloe să colaboreze şi, plecând de la configuraţia iniţială $A$ şi folosind cele două tipuri de operaţii, să ajungă la o configuraţie finală $B$. Configuraţia finală $B$ este formată dintr-o submulţime de $M$ copii ($M&leN$) a tuturor celor $N$ copii aşezaţi în linie dreaptă într-o anumită ordine. Se garantează că $N$ şi $M$ au aceeaşi paritate. Copiii cunt puţin bulversaţi şi ar vrea mai întâi să ştie dacă măcar este posibil să ajungă din configuraţia iniţială $A$ la cea finală $B$. Ai putea să îi ajuţi şi să le răspunzi la această întrebare?
h2. Date de intrare
h2. Restricţii generale
* $2≤M≤N$
* Suma $N$-urilor a celor $T$ teste este $≤10^6^$
* $2&leM&leN$
* Suma $N$-urilor a celor $T$ teste este $&le10^6^$
* $N$ şi $M$ au aceeaşi paritate
h2. Subtaskuri
h3. Subtask 1 (10 puncte)
* $N=M$ în toate cele $T$ teste ale fişierului
* $T≤10$
* $2≤N≤ 8$
* $T&le10$
* $2&leN&le8$
h3. Subtask 2 (20 puncte)
h3. Subtask 3 (20 puncte)
* $T≤10$
* $2≤N≤8$
* $T&le10$
* $2&leN&le8$
h3. Subtask 4 (50 puncte)
* Fără restricţii suplimentare
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.