Diferente pentru problema/turnuri2 intre reviziile #2 si #12

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="turnuri2") ==
Poveste şi cerinţă...
In San Francisco, firmele de software, din dorinta de a isi arata puterea, si-au construit sediile sub forma unor turnuri foarte inalte si foarte frumoase. De asemenea primaria orasului a decis sa dea autorizatie de construire pentru aceste turnuri pe aceeasi strada, astfel ca toate turnurile sunt dispuse in linie. Alexandra, care tocmai a terminat facultatea de informatica, si a primit oferta de angajare la toate aceste firme, trebuie sa aleaga la care din aceste companii sa se angajeze. Ea a decis sa faca aceasta alegere in functie de privelistea pe care o are in fiecare firma la pauza de masa. Se stie ca in fiecare firma, pauza de masa se ia pe acoperis si de acolo Alexandra poate vedea toate turnurile in stanga sau in dreapta pana la primul care e strict mai inalt decat turnul pe care se afla ea, inclusiv.
 
h2. Cerinta
 
Se da $N$, numarul de firme din San Francisco, iar pentru fiecare din cele $N$ turnuri se cunoaste inaltimea lui, $H{~i~}$, si coeficientul sau de frumusete, $K{~i~}$. Se cere sa se spuna pentru fiecare turn in parte, care este cel mai frumos turn vizibil de pe acoperisul acestuia.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $turnuri2.in$ ...
Fişierul de intrare $turnuri2.in$ va contine pe prima linie numarul $N$ cu semnificatia din enunt. Pe urmatoarele $N$ linii se vor afla cate doua numere, $H{~i~}$ si $K{~i~}$, reprezentand inaltimea si coeficientul de frumusete al turnului respectiv.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $turnuri2.out$ ...
În fişierul de ieşire $turnuri2.out$ se vor afisa $N$ linii cu semnificatia ca pe linia $i$ se va afla coeficientul de frumusete al celui mai frumos turn vizibil de pe acoperisul turnului $i$.
h2. Restricţii
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $1 ≤ N ≤ 1 000 000$
* $1 ≤ H{~i~}, K{~i~} ≤ 1 000 000 000$
* De pe acoperisul unui turn $i$ este vizibil si turnul $i$
 
h2. Exemplu
table(example). |_. turnuri2.in |_. turnuri2.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 4
3 2
5 5
6 1
4 3
| 5
5
5
3
|
h3. Explicaţie
...
Primele trei turnuri vad turnul $2$ care are coeficientul de frumusete $5$, acesta fiind de altfel cel mai frumos turn din vale. Ultimul turn insa nu poate vedea acest turn din cauza turnului $3$, coeficientul maxim de frumusete vizibil de pe acoperisul sau fiind chiar el, cu coeficientul $3$.
== include(page="template/taskfooter" task_id="turnuri2") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
5299