Fişierul intrare/ieşire:trapeze2.in, trapeze2.outSursăLot Baia Mare 2013 - Baraj 2 Seniori
AutorStelian CiureaAdăugată deMagnvsDaniel Constantin Anghel Magnvs
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Trapeze2

Se consideră două drepte distincte a şi b paralele cu axa Ox. Distanţa dintre ele este de două unităţi. Pe dreapta a se află n1 puncte echidistante iar pe dreapta b se află n2 puncte echidistante. Se cunosc: abscisa celui mai din stânga punct de pe dreapta a, abscisa celui mai din stânga punct de pe dreapta b, precum şi distanţa dintre două puncte consecutive de pe dreapta a, respectiv de pe dreapta b. 
Să se determine :

  • Câte trapeze isoscele, cu una dintre baze pe dreapta a cu cealaltă bază pe dreapta b şi cu vârfurile în cele doua mulţimi de puncte date, se pot forma? Dreptunghiurile nu vor fi considerate trapeze isoscele!
  • Care este aria maximă a unuia dintre trapezele isoscele determinate la prima cerinţă?

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului trapeze.in se află trei numere naturale x1, d1, n1 cu semnificaţia următoare: x1 abscisa primului punct de pe dreapta a (valoare pozitivă), d1 distanţa dintre două puncte consecutive de pe dreapta a, n1 numărul de puncte de pe dreapta a.
Pe a doua linie a fişierului trapeze.in se află trei numere naturale x2, d2, n2 cu semnificaţia următoare: x2 abscisa primului punct de pe dreapta b (valoare pozitivă), d2 distanţa dintre două puncte consecutive de pe dreapta b, n2 numărul de puncte de pe dreapta b.

Date de ieşire

Pe prima linie, un număr natural reprezentând numărul de trapeze isoscele. Pe a doua linie un număr natural reprezentând aria maximă a unuia dintre trapezele isoscele

Restricţii

  • 1 ≤ d1, d2 ≤ 40 000
  • 1 ≤ n1, n2 ≤ 500 000
  • 1 ≤ coordonatele punctelor ≤ 2 000 000 000
  • Se garantează că punctele formează cel puţin un trapez isoscel.

Exemplu

trapeze2.intrapeze2.out
7 2 5
7 3 5
3
16
7 8 15
7 10 16
103
224
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content