După ce a văzut cât de impresionaţi au fost toţi atunci când s-a transformat în murătură, Rick s-a hotărât să creeze un device că să se poată transforma în mai multe obiecte, legume sau specii de extratereştrii cât mai diverse.
Totuşi, el are anumite restricţii în ceea ce priveşte felul în care poate construi device-ul. Mai exact, el cunoaşte un număr N şi Q intervale: l[i] r[i], 1 ≤ i ≤ Q care au proprietatea că l[i] ≤ l[i + 1] şi r[i] ≤ r[i + 1] pentru orice i < Q. Acestea intervin in felul următor:
Totuşi, el are anumite restricţii în ceea ce priveşte felul în care poate construi device-ul. Mai exact, el cunoaşte un număr $N$ şi $Q$ intervale: $(L{~i~},R{~i~})$ care au proprietatea că $L{~i~} ≤ L{~i+1~}$ şi $R{~i~} ≤ R{~i+1~}$ pentru orice i < Q.
Când programează device-ul, el trebuie să îi dea cel mult 4 * N + 2 * Q instrucţiuni de forma "x y" (fără ghilimele), însemnând că dacă el la un moment dat este obiectul, leguma, specia cu numărul $x$, se poate transforma în cea cu numărul $y$. Transformarea este una unidirecţionala, adică din starea $x$ nu se poate "reîntoarce" direct în $y$ decât dacă există şi instrucţiunea "y x".
Când programează device-ul, el trebuie să îi dea cel mult 4 * N + 2 * Q instrucţiuni de forma "x y" (fără ghilimele), însemnând că dacă el la un moment dat este obiectul, leguma, specia cu numărul x, se poate transforma în cea cu numărul y. Transformarea este una unidirecţionala, adică din starea y nu se poate "reîntoarce" direct în x decât dacă există şi instrucţiunea "y x".
Rick va considera că device-ul este bine făcut dacă există o modalitate să ajungă din starea cu numărul x (1 ≤ x ≤ N) în cea cu numărul y (N + 1 ≤ y ≤ N + Q) dacă şi numai dacă l[y – N] ≤ x ≤ r[y – N]
Rick va considera că device-ul este bine făcut dacă există o modalitate să ajungă din starea cu numărul y (N + 1 ≤ y ≤ N + Q) în cea cu numărul $x$ (1 ≤ x ≤ N) dacă şi numai dacă $L{~y-N~} ≤ x ≤ R{~y-N~}$
h2. Date de intrare
Prima linie a fişierului de intrare $transform.in$ contine numerele N şi Q. Pe următoarele Q linii apar câte două numere, pe linia i apărând l[i] si r[i].
Prima linie a fişierului de intrare $transform.in$ contine numerele $N$ şi $Q$. Pe următoarele $Q$ linii apar câte două numere, pe linia $i$ apărând $L{~i~}$ si $R{~i~}$.
h2. Date de ieşire
Pe prima linie a fişierului $transform.out$ se va afişa numărul de instrucţiuni pe care Rick le va programa în device-ul lui, fie M numărul lor. Apoi, pe fiecare dintre următoarele M linii se vor afişa câte două numere x şi y, însemnând că din starea cu numărul x se poate trece în cea cu numărul y.
Pe prima linie a fişierului $transform.out$ se va afişa numărul de instrucţiuni pe care Rick le va programa în device-ul lui, fie $M$ numărul lor. Apoi, pe fiecare dintre următoarele $M$ linii se vor afişa câte două numere $x$ şi $y$, însemnând că din starea cu numărul x se poate trece în cea cu numărul $y$.
h2. Restricţii