Pagini recente » Diferente pentru utilizator/florian intre reviziile 43 si 44 | Diferente pentru problema/ghemotoace intre reviziile 15 si 14 | Atasamentele paginii Robi Szarvas | Diferente pentru problema/ghoberdist intre reviziile 11 si 50 | Diferente pentru problema/tir intre reviziile 16 si 17
Diferente pentru
problema/tir intre reviziile
#16 si
#17
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="tir") ==
Alex şi fratele lui mai mic, Marian şi-au cumparat un arc cu săgeţi, un afiş pentru a arunca la ţintă şi un panou de formă pătratică (pe care să lipească afişul cu ţinte). Panoul poate fi privit ca un tablou pătratic de dimensiune $n$, iar afişul cu ţinte ca un tablou pătratic de dimensiune $m$ . Pentru $n$ =6 şi $m$ =5 avem:
Alex şi fratele lui mai mic, Marian şi-au cumparat un arc cu săgeţi, un afiş pentru a arunca la ţintă şi un panou de formă pătratică (pe care să lipească afişul cu ţinte). Panoul poate fi privit ca un tablou pătratic de dimensiune $n$, iar afişul cu ţinte ca un tablou pătratic de dimensiune $m$ . Pentru $n$ = $6$ şi $m$ = $5$ avem:
!problema/tir?poza.jpg!
Dimensiunile pătrăţelelor din care se compune panoul şi afişul sunt egale.
Panoul are liniile numerotate începând cu 1 de sus în jos, iar coloanele tot de la 1 începând de la stânga la dreapta.
În tabloul asociat afişului se pun în evidenţă pătrate concentrice din exterior spre interior: cel din exterior are în fiecare pătrăţel valoarea 1, apoi urmează pătratul concentric cu pătrăţele de valoare 2, şi aşa mai departe. Acest lucru înseamnă că pentru o săgeată, care se înfige într-unul din pătratele concentrice precizate, se primeşte punctajul corespunzător.
Panoul are liniile numerotate începând cu $1$ de sus în jos, iar coloanele tot de la $1$ începând de la stânga la dreapta.
În tabloul asociat afişului se pun în evidenţă pătrate concentrice din exterior spre interior: cel din exterior are în fiecare pătrăţel valoarea $1$ , apoi urmează pătratul concentric cu pătrăţele de valoare $2$ , şi aşa mai departe. Acest lucru înseamnă că pentru o săgeată, care se înfige într-unul din pătratele concentrice precizate, se primeşte punctajul corespunzător.
Pentru că Alex este mult mai experimentat decât Marian îi face acestuia o favoare: îl lasă să tragă cu arcul în panou de $k$ ori, după care lipeşte afişul paralel cu marginile panoului, în poziţia în care se obţine punctajul maxim. Afişul îl va lipi complet pe panou (fără să rămână porţiuni din el în afara panoului) şi astfel încât să nu rămână pătrăţele pe panou acoperite parţial.
Fiecare dintre săgeţile trimise de Marian atinge exact un pătrăţel de pe panou: nu trage între două pătrăţele, pe marginea panoului sau în afara panoului. Pentru fiecare tragere se dă poziţia în panou a săgeţii (linie, respectiv coloană).
h2. Restricţii
• 2< $m$ ≤ $n$ <301
• 0< $k$ <301
• $2$ < $m$ ≤ $n$ < $301$
• $0$ < $k$ < $301$
• Nu se acordă punctaje parţiale.
• Pot exista mai multe săgeţi în acelaşi pătrăţel.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.