Fişierul intrare/ieşire:teroristi2.in, teroristi2.outSursăONI 2012 - Baraj
AutorAndrei Bogdan AntonescuAdăugată deeudanipEugenie Daniel Posdarascu eudanip
Timp execuţie pe test0.50 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Teroristi2

Gruparea de terorişti DFG ameninţă liniştea Iaşiului. Serviciile Secrete Iaşi (SSI) au aflat că gruparea este formată din N terorişti, numerotaţi de la 1 la N. Luptătoarea V Power vrea să anihileze fiecare terorist pentru a restabili siguranţa oraşului. V Power ştie că există K restricţii date prin perechi de forma (x, y), cu semnificaţia că teroristul y poate fi eliminat doar după ce a fost eliminat teroristul x (altfel nu poate fi localizat nici măcar de SSI). Înainte de a porni la drum, V Power vrea să ştie în câte moduri poate anihila toţi teroriştii folosind desigur tehnici avansate de taekwondo. Cu alte cuvine se cere să se determine numărul de modalităţi modulo R de anihilare a tuturor teroriştilor, conform celor K restricţii. O modalitate de anihilare a tuturor teroriştilor înseamnă alegerea ordinii de eliminare a lor.

Date de intrare

Fişierul de intrare teroristi2.in va contine pe prima linie trei numere naturale: N, K, R separate prin câte un spaţiu, având semnificaţia din enunţ. Pe fiecare dintre următoarele K linii se găsesc câte două numere naturale x y, separate printr-un spaţiu având semnificaţiile din enunţ.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire teroristi2.out va contine un număr natural Z reprezentând numărul de modalităţi modulo R în care se poate anihila gruparea.

Restricţii

  • N ≤ 100
  • K ≤ 100
  • 1 ≤ x, y ≤ N
  • În cele K restricţii vor fi menţionaţi cel mult 20 terorişti
  • R este prim, R ≤ 1.000.000.000
  • Se garantează că există cel puţin o modalitate de eliminare a teroriştilor

Exemplu

teroristi2.interoristi2.out
4 3 666013
1 2
4 3
1 3
5
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content